Escoles compromeses amb una ciutat més sostenible

18/10/2016 - 11:19

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari de l’acte de començament del curs 2016-2017 i de la signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, de la xarxa de centres escolars que participen en el programa “Escoles + Sostenibles”. Enguany aquesta iniciativa, que promou la sostenibilitat en l’entorn educatiu, arriba a la setzena edició. Hi participen 361 centres de totes les etapes educatives no universitàries, que han presentat projectes sobre consum responsable, horts urbans, gestió de residus o estalvi d’aigua.

L’alcaldessa, Ada Colau, per referir-se a l’alumnat que participa en la xarxa Escoles + Sostenibles, ha destacat: “Vosaltres sou el present i el futur de la ciutat, una ciutat que volem millor, més sostenible, més enriquidora i més amable, i per això és important que avui estigueu aquí.” I ha afegit que l’objectiu del programa “és fer una ciutat més verda i més ecològica, i això també vol dir una ciutat més habitable i més justa”.

La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assenyalat: “Barcelona s’ha d’enfortir en aquest camí que ha iniciat per ser més sostenible, i vull agrair-vos especialment a l’alumnat i a les escoles la feina que feu, any rere any, de desenvolupar projectes per fer entre tots una ciutat més sostenible.”

Janet Sanz, a més, ha participat en un diàleg amb l’alumnat en què li han fet preguntes relacionades amb la tasca del Govern municipal amb relació a la sostenibilitat. També s’ha presentat una petita mostra dels projectes que han fet les escoles participants en el programa i s’han entregat diplomes i plaques als representants dels centres.

Aquest programa pretén introduir la sostenibilitat a l’educació formal i oferir assessorament i recursos als centres per desenvolupar projectes innovadors.Cada centre desenvolupa el propi projecte de transformació i accions per millorar la sostenibilitat a l’escola i al seu entorn amb la participació directa de l’alumnat. Entre els àmbits tractats hi ha la prevenció de residus, els jardins per afavorir la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la millora del confort acústic dins dels centres educatius, la mobilitat, el consum responsable o l’estalvi d’aigua i energia entre altres.

Des de l’any 2001, 450 centres educatius han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El passat 19 de novembre es va celebrar la jornada de networking de la Xarxa Barcelona + Sostenible, amb 134 assistents de més de 100 organitzacions de la ciutat que es van reunir al Born Centre de Cultura i Memòria. Durant el Fem Xarxing d’enguany, es van posar en valor les bones pràctiques i accions per la sostenibilitat emmarcades en els Reptes de ciutat, mentre s’estrenyien relacions i se n’establien de noves.

Article

La seu del nou equipament de referència en matèria d’educació ambiental és en aquesta guingueta als jardins de Joan Prats, però les activitats s'estenen a tots els barris.

Butlletí