Especial LES VEUS DEL PLANETA, PER SANT JORDI

Font: Sostenible.cat

22/04/2022 - 14:28

Sostenible.cat us presenta per aquest Sant Jordi un especial monogràfic sobre Les Veus del Planeta. Disponible en format Especial web i en format Butlletí.

Jordi Pigem, Joan Vila, Cori Calero, Joandomènec Ros, Santiago Vilanova i Xavier Soler. 6 maneres, 6 mirades, 6 veus amb colors i matisos molt diferents que volen explicar el que està passant al planeta Terra, transmetre el prodigi d'habitar aquest món i dibuixar camins per afrontar el major repte que ha tingut mai la humanitat: l'emergència climàtica. Sostenible ha volgut escoltar-los per apropar-los al lector que tria compromís, veritat i també bellesa, per aquest Sant Jordi.

Entreu als continguts per escoltar-los en les entrevistes en vídeo que els hem fet.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista

Qui és el Santiago Vilanova? Li pregunto un cop ens instal·lem al jardí de l’Ateneu Barcelonès per l’entrevista.  I Santiago dibuixa un nen que es perdia pels paisatges volcànics de la Garrotxa. Me n’adono que aquest nen, de 76 anys ara, continua amb el mateix esperit rebel i compromès amb l’ecologia. Periodisme, ecologisme, lluita política es barregen. Demana una autèntica revolució de la governança, decisions valentes i urgents per fer front al col·lapse. Avisa de la necessitat d’actuar i del perill de caure en l’autoritarisme.

Entrevista

Joandomènec Ros ens cita al pati de l’Institut d’Estudis Catalans. És a casa. Impressiona parlar amb aquest home de ciència, tota una institució a Catalunya. No obstant, el seu tarannà sembla senzill i humil, cita en diverses ocasions al seu mestre Ramon Margalef.  Ens diu que aquest llibre és un nou intent de ser escoltat, sobretot pels que tenen capacitat de decisió i no estan actuant. Ecòleg marí, docent i divulgador científic des de fa més de 30 anys, ens convida a assumir a nostra responsabilitat i ser masovers d’aquest món.

El llibre “Cal que siguem masovers del món” ha estat publicat per l’editorial Empúries.

Entrevista

Xavier Soler ha avançat la seva tornada d’un viatge només per atendre’ns. Ens cuida durant tot el procés fins arribar a la seva casa davant del mar a Vilanova i la Geltrú. És molt important per ell arribar a la gent, per això s’explica amb la passió d’aquell que ha passat anys entenent els processos naturals del planeta i el funcionament de l’esser humà i necessita transmetre els seus coneixements abans de marxar. És passió i és deure ètic, ens diu. Veu amb netedat el camí i ens crida a redreçar la ruta amb urgència. Dir la veritat amb vehemència és ja en aquest moment un exercici de tendresa.

Butlletí