Gran èxit de la campanya d’Inspecció Tècnica de Residus a Sa Pobla

14/01/2019 - 08:30

Només vuit dels 2.000 habitatges i comerços adherits a la campanya d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR) a Sa Pobla (Mallorca) no han superat la inspecció i, per tant, han perdut la bonificació en la taxa de fems que hi anava associada.

La reducció, d’un 30%, s’aplicarà, per tant, al 99,6% dels participants que s’estalviaran 70 euros.

Les dades les ha donat a conèixer l’ajuntament de Sa Pobla durant la visita del director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus. Sebastià Sansó s’ha reunit amb el batle, Biel Ferragut, i la regidora de Medi ambient, Catalina Munar. Posteriorment,  ha destacat l’èxit de la iniciativa tot subratllant que els ajuntaments són una peça clau a l’hora de gestionar els residus dels seus municipis i una part bàsica i important per al canvi de model que proposa la Llei de Residus, actualment en tramitació al Parlament.

Aquest nou model es basaria en aquests quatre conceptes:
1) Reduir el rebuig
2) Augmentar la recollida selectiva
3) Potenciar la conscienciació i la sensibilització
4) Avançar cap al pagament per generació
 
Com a complement de l'ITR, l'ajuntament ha duit a terme, durant els mesos d'abril, maig, setembre i octubre una campanya de sensibilització, a particulars, comerços i centres educatius la qual ha estat subvencionada, per part de la conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, amb un import, de 27.055,60 €.

Sansó, Ferragut, i Munar, han anunciat els resultats, molt positius. Entre abril i setembre d'enguany, a Sa Pobla la recollida selectiva de residus s'ha incrementat un 12,39% respecte del mateix període de 2017. La producció de rebuig, en canvi, ha disminuït un 2,49%. Això ha suposat, al consistori, un estalvi de 10.208,32 € de la taxa que paga anualment a TIRME per la incineració de residus.

Sansó s'ha mostrat satisfet amb aquests resultats que compleixen amb els objectius generals de la campanya:

• Conscienciar la població de la importància de separar correctament els residus.

• Comprovar la correcta separació dels residus casa a casa.

• Assegurar el correcte compliment de l'ordenança de residus.

• Millorar de manera contínua el servei de recollida de residus i el servei d'informació a la ciutadania.

• Millorar la participació de la ciutadania i la seva implicació en la correcta gestió dels residus.

• Detectar problemes del servei de recollida i proposar-hi solucions viables.



 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El primer any de recollida selectiva porta a porta augmenta la recollida de residus del 13 al 65%

Article

El nou model combinarà la recollida porta a porta a Les Brucardes i Pineda de Bages i la recollida amb control d’accés al nucli urbà, La Rosaleda i Torroella de Baix. • La implantació es farà en dues fases: el 5 de maig s’iniciarà el porta a porta i el 9 de juny el sistema amb control d’accés.

Notícia


La iniciativa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha estat escollida entre un total de 12.700 accions d’arreu del continent dins la categoria d’administracions. El veredicte del jurat es farà públic al mes de juny.

Butlletí