Granollers ja disposa de dos punts municipals de recàrrega per a vehicles elèctrics a la via pública

24/02/2019 - 08:00

Aquest 2019 és previst que se n'instal·lin quatre més a diferents punts de la ciutat

Granollers acaba d'incorporar un nou punt de recàrrega ràpida municipal per a vehicles elèctrics, al carrer del Camp de les Moreres. Fins ara només n'hi havia un altre, en aquest cas semiràpid, davant de Can Muntanyola, al polígon industrial Palou Nord. En tots dos casos les recàrregues són gratuïtes per tal de fomentar l'ús del vehicle elèctric, tal com preveu el Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica de Granollers, redactat el 2017, i el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima. Per utilitzar aquests punts només cal descarregar-se una aplicació al telèfon mòbil (Wallbe, en el cas de Can Muntanyola i EVCharge, en el cas de l'estació del c. Camp de les Moreres) o escanejar el codi QR que hi ha en cada equip per poder instal·lar-la. 

En el punt del c. Camp de les Moreres la durada estimada per a una recàrrega, amb autonomia d'uns 100 Km, és d'uns 20 minuts. La potència màxima d'aquest punt se situa entre els 43 i els 50 kW i disposa de connectors compatibles amb totes les marques de vehicles elèctrics. L’empresa Etecnic Movilidad Eléctrica, SRL ha esta l'adjudicatària d'aquest punt per un import de 45.997,40 €, IVA inclòs, alhora que també en farà el manteniment durant el primer any de funcionament. En aquesta estació també és possible fer servir la targeta dels municipis adherits a l'Aliança de Municipis per la interoperabilitat en estacions de recàrrega de vehicles elèctrics de Catalunya. 

D'altra banda, el punt de recàrrega semiràpida de Can Muntanyola pot carregar el vehicle, amb autonomia d'uns 100 km, en unes dues hores, ja que la potència màxima que dispensa és de 7,4 kW. En aquest cas és tracta d'un equip instal·lat per l'empresa de Granollers FAGOM, distribuïdora a Espanya i Portugal.

Aquest 2019 es preveu que s’instal·lin altres quatre punts més de recàrrega semiràpìda repartits per la ciutat, prop d'aparcaments dissuassoris. El primer que es posarà en funcionament estarà situat al carrer de Josep Umbert, prop dels jutjats. Els altres tres es posaran al carrer Camí del Cementiri, a l'aparcament municipal del passeig de la Conca del Besòs i a l'aparcament municipal del carrer de Ramon Llull. 

A Granollers, també hi ha un altre punt de càrrega lenta al carrer Rec, davant d'Estabanell Energia. A més, l’aparcament municipal de Can Comas, al carrer de Sant Jaume, disposa d'altres tres places, també de càrrega lenta. L’energia elèctrica consumida per carregar el vehicle està inclosa en el tiquet del vehicle, que té la mateixa tarifa que un vehicle de motor de combustió. 

En espais privats de la ciutat també hi ha diversos punts de recàrrega. Tots, tant municipals com privats, es poden consultar en aquest enllaç(link is external).

Com en els darrers anys els titulars de vehicles elèctrics de Granollers gaudeixen de bonificacions sobre l'impost de circulació. En concret, una bonificació del 75% sobre la quota de l’impost, durant dos anys, i del 50% durant 3 anys, comptats a partir de l’any següent de la data de matriculació. Segons dades municipals, a Granollers hi havia el 2018, 39.857 vehicles. D'aquests van gaudir de bonificació 77 vehicles amb etiqueta ambiental 0 emissions o etiqueta ECO. Per gaudir d'aquesta bonificació és indispensable sol·licitar-ho cada any.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Acte
20/11/2021 - 00:00
Arc de Triomf, Barcelona
Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Butlletí