Hostalric gairebé triplica la xifra de recollida selectiva durant el primer mes del porta a porta

31/05/2021 - 10:28

Aquest dimarts 18 de maig s’ha complert un mes just de l’inici del nou model de recollida de residus porta a porta a Hostalric. I complerts els primers 30 dies de vigència els resultats obtinguts corroboren l’aposta decidida que han fet l’Ajuntament d’Hostalric i el Consell Comarcal de la Selva per aquest nou sistema que té com a objectiu principal millorar les xifres de recollida selectiva a la vila.

En aquest sentit, durant el primer mes de funcionament gairebé ja s’ha triplicat la xifra de reciclatge a Hostalric. Així, si abans de l’inici del porta a porta la recollida selectiva se situava al municipi en un 32%, ara ja s’eleva fins al 86%; molt per sobre del 60% de recollida selectiva mínima que exigeix la Unió Europa a tots els municipis.

Nil Papiol, alcalde d’Hostalric, posa en valor aquests resultats i agraeix a tots els veïns i veïnes la seva col·laboració. “Sense el compromís i la responsabilitat dels hostalriquencs i hostalriquenques seria impossible obtenir aquestes xifres. Som conscients que el canvi de model ha generat durant aquestes primeres setmanes algunes incerteses i lògics mals de cap, ja que es tracta d’una gran novetat que ens afecta a totes i a tots. Però els resultats ens indiquen que el canvi ha merescut la pena i que el porta a porta era imprescindible i una garantia d’èxit”.

Sergi Regàs, regidor d’Espai Públic, defensa que “des de l’Ajuntament hem posat i seguirem posant al servei de tots els nostres veïns i veïnes els recursos necessaris per a garantir que el porta a porta se segueixi desplegant de forma efectiva i el més còmodament possible. Aquests resultats són esperançadors i un èxit com a poble, i això ens anima a seguir apostant des de l’equip de govern per convertir Hostalric en un referent arreu del nostre territori en matèria de sostenibilitat i preservació i cura del medi ambient”.

El rebuig i l’orgànica, les fraccions que més noten el canvi de model

L’augment exponencial de la recollida selectiva a Hostalric s’ha fet visible especialment durant aquest primer mes de funcionament del porta a porta en les fraccions de rebuig i orgànica. Així, la recollida de rebuig ha descendit del 68,15% al 13,84%; mentre que la recollida d’orgànica ha augmentat del 10,98% al 50,90%.

Pel que fa a la resta de fraccions, la recollida d’envasos ha crescut del 7,15% al 16,46%; la recollida de paper, ha augmentat del 7,88% al 11,77%; i la fracció de vidre ha millorat d’un 5,84% a un 7,03%. 

 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’agent durà a terme tasques d’assessorament a la població sobre el nou model de recollida de residus i supervisarà que el servei es desplega correctament al municipi.

Notícia

La població d'Hostalric implanta el nou sistema de recollida porta a porta el dilluns diumenge 18 d'abril. Per aquest motiu, durant les properes setmanes s'organitzaran diferents punts de repartiment de cubells dirigits a la població i als comerços . Amb tot, el dissabte 17 d'abril la campanya arribarà al seu punt àlgid amb la retirada dels contenidors del carrer.

Notícia

Igualada implementarà en els propers mesos el model de recollida Porta a Porta per a grans productors com poden ser supermercats, restaurants o grans comerços. La recollida selectiva Porta a Porta, consisteix a lliurar els residus de forma separada i al davant de la porta de l’establiment al servei municipal de recollida, segons un calendari i horari establerts per cada fracció.

Butlletí