Instal·lada una caldera de biomassa a Santa Margarida de Montbui

També avancen les obres dels projectes de biomassa a Vilassar de Dalt i Argentona

Font: Diputació de Barcelona

27/07/2020 - 12:08

Ja ha quedat instal·lada la caldera de biomassa d’estella forestal que ha de servir per abastir equipaments municipals de Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia. Les obres s’han fet en el marc del projecte “Biomassa pel clima”, finançat pel fons europeu FEDER i la Diputació de Barcelona.

A Santa Margarida de Montbui, la caldera de biomassa servirà per abastir el complex esportiu municipal de Montaqua. Amb aquesta nova instal·lació es preveu reduir 152’2 tones anuals d'emissions de CO2. Les obres tenen un cost de 211.941,66€. Aquesta setmana s’ultimaran detalls i a partir de la setmana que ve, s’omplirà la sitja i s’iniciarà el període de proves.

A Vilassar de Dalt, ja s’ha omplert la sitja i el període de proves també començarà a partir de la setmana vinent, tal i com podeu veure a la fotografia al costat. La caldera va quedar instal·lada el passat mes de maig.

Entre els altres municipis inclosos, estan en marxa les obres a Argentona i a Sant Pere de Vilamajor. 

Foto esquerra: Descàrrega d'estella a la sitja de la instal·lació a Vilassar de Dalt

Foto dreta: Estat de les obres de la instal·lació a Argentona

 

Biomassa pel clima també inclou la instal·lació d’una caldera de biomassa a Figaró-Montmany, Sant Martí Sarroca, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Monistrol de Calders, Olost, Balenyà, Ametlla del Vallès i Caldes de Montbui. Està previst que les obres s’allarguin fins l’any vinent.

 

Biomassa pel clima                                  

Biomassa pel clima és un projecte de la Diputació de Barcelona a través d'una subvenció dels fons europeus FEDER, en el marc del projecte d’Instal·lació de calderes de biomassa a la província de Barcelona, per produir calor i climatitzar els equipaments de forma renovable i mitigar el canvi climàtic. 

El projecte en conjunt preveu instal·lar 14 calderes de biomassa forestal a 14 municipis, que suposarà instal·lar 4.215 MW de potència, amb uns consums/producció de 7.008MWh (603 tep) per a 42 equipaments amb la biomassa com a font d’energia tèrmica i els consums tèrmics monitoritzats i/o telegestionats.

L’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona elabora i subvenciona projectes executius per implantar instal·lacions en equipaments municipals. A més, dóna suport als ajuntaments en el foment de l'ús de la biomassa en equipaments municipals per tal que sigui possible tancar el cicle natural de producció (treballs forestals de prevenció d'incendis) i consum de combustible a escala local.

Amb aquest projecte la Diputació de Barcelona referma la seva aposta per la transició energètica i la mitigació del canvi climàtic, com a entitat coordinadora del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Més informació: https://www.diba.cat/web/biomassa


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Entre 2022 i el 2024, la Diputació de Barcelona invertirà prop de 70 milions d’euros per a la implantació d’energies renovables, la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i millora de l'eficiència energètica i la disminució del consum de l'enllumenat públic en el conjunt de municipis de la província de Barcelona.

Acte
04/05/2022 - 00:00
Vestíbul del Mont-Àgora
Notícia

Durant els mesos de maig i juny, s'efectuarà el canvi d'una part de l'enllumenat públic de Sant Martí Sesgueioles, que passarà de llumeres de vapor de sodi a tecnologia LED. Amb l'objectiu d'aconseguir un enllumenat públic més eficient i sostenible, l'Ajuntament va sol·licitar un estudi a la Diputació de Barcelona per tal de valorar els canvis de llumeneres segons prioritats. 

Butlletí