La 14a jornada Rubí Brilla reivindica la mobilitat sostenible com a factor de competitivitat empresarial

04/05/2018 - 07:30

Rubí Brilla ha ofert la seva 14a jornada tècnica que ha tractat les solucions de mobilitat sostenible per a les empreses

La mobilitat representa prop de la meitat de les emissions i el consum energètic del teixit empresarial. A través de jornades com la d’avui també expliquem que donem suport a les empreses a través de bonificacions  fiscals, la promoció de l’autoconsum o la creació del grup de compra agregada d’energia, entre d’altres”, Marta Morera, responsable tècnica del Rubí Brilla.

La primera part de la jornada ha abordat la necessitat de disposar d’un Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE), un “instrument bàsic de millora de la mobilitat en l’àmbit dels centres  de treball que permet aconseguir: estalvi en el consum energètic, menors externalitats contaminants, estalvi econòmic, més seguretat i millora de la salut, igualtat d’oportunitats i un increment de la productivitat i la competitivitat”, ha explicat Manel Ferri, tècnic en mobilitat a la Diputació de Barcelona. Cada PDE estudia la mobilitat vinculada a un centre de treball i,  en especial,  la mobilitat d’accés al lloc de treball. A través d’aquesta anàlisi, es defineixen les característiques de la xarxa d’itineraris per a vianants i bicicletes de l’entorn del centre, l’oferta de transport públic de l’entorn i la seva accessibilitat i l’aparcament tant públic com privat.

Enric Ferrando, cap de Prevenció i Medi Ambient de B.Braun i  David Guinart del Grup Ferrer han explicat als assistents les seves respectives estratègies per aconseguir desplaçaments més sostenibles i més segurs. Totes dues empreses impulsen el vehicle compartit, l’ús de vehicles no motoritzats i el transport d’empresa.

Després de les tres xerrades, Rui Fernandes, CEO & Founder de Busup;  Francesc Pallerols de Compartir; Rubén Blanco, CEO & Founder de Movelco; Jordi Farràs, location manager  d’Avancar, Alejandro Palmarola, de Leche Pascual i Daniel Vela, Àrea Mànager de Catalunya i Balears de SOREA han parlat de les seves solucions en temes de mobilitat en una taula rodona. “El bus compartit és una bona solució per als treballadors que recuperen una hora i mitja diària del seu temps i també per a les empreses que augmenten la productivitat en un 13,5%”, ha dit Fernandes. Les marques Pascual i Sorea han compartit els seus processos per disposar d’una flota de vehicles corporatius elèctrics. “A llarg termini els vehicles elèctrics tenen importants avantatges econòmics. Els principals tenen a veure amb la menor despesa en manteniment que comporten i el menor cost d’energia: es calcula que es pot estalviar entre 1 i 2 € per cada 100 km (en funció de la tarifa contractada) i que l’amortització del vehicle es produeix al voltant dels 80.000 km”, diu Vela.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Rubí informa que s'ha instal·lat més d’una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diverses escoles i equipaments de la ciutat per promoure l’ús d’aquest vehicle, tot i que són d’ús exclusiu per a personal municipal. L’actuació s’emmarca en Pla director de la bicicleta, que vol promoure l'ús de la bici i el patinet elèctric enfront del cotxe.

Acte
20/11/2021 - 00:00
Arc de Triomf, Barcelona
Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Butlletí