La campanya ‘Passa-la’ recull 150 quilos de roba i registra 61 intercanvis

04/12/2023 - 10:28

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

La setmana d’intercanvi de roba, emmarcada en la campanya ‘Passa-la’, s’ha tancat amb un total de 154,5 quilos recollits i un total de 61 intercanvis. L’acció, en coordinació amb l’Associació Andròmines, va tenir lloc a final d’octubre, a cinc punts del municipi, amb l’objectiu que la ciutadania hi portés roba usada que ja no fes servir per deixar-la en contenidors habilitats per a aquesta activitat o bé, s’emportés altres peces, afavorint així l’intercanvi.

Volem donar continuïtat a aquest tipus d’accions per mostrar que l’ús de roba de segona mà és una alternativa de consum tan vàlida com el mercat convencional i molt més sostenible”, ha explicat la regidora de Serveis Municipals i Espai Públic, Dámaris Sánchez. El mercat d’intercanvi va visitar cinc espais: carrer Rocamora (zona centre), Plaça Nicaragua (Can Sant Joan), Parc del Turó Blau (Can Cuiàs), plaça de la Ribera i accés al pont de la Salle (Montcada Nova-Pla d’en Coll). La participació de la ciutadania ha estat desigual en funció dels barris; a Can Sant Joan i a la Ribera s’ha concentrat el màxim d’intercanvis.

 

On portar la roba que ja no utilitzem?

Andròmines compta amb una botiga d’articles de segona mà, entre els quals s’hi pot trobar roba a bon preu. Aquest establiment es troba al polígon la Ferreria (Progrés, 29) i obre de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h i de 16 a 19 h; i els dissabtes, de 10 a 13.30 h.

D’altra banda, Montcada i Reixac disposa d’una quinzena de contenidors tèxtils que estan distribuïts per tot el municipi i que permeten allargar la vida de la roba. En aquests bidons es pot portar qualsevol residu tèxtil (peces de roba de vestir, roba de la llar, draps…) i articles de marroquineria (sabates, bosses, carteres…). No es poden deixar moquetes, catifes ni ombrel·les ni tèxtil sanitari (bolquers, compreses…).

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article


Amb el nom ‘Jo reciclo, i tu?’, Serveis Municipal de l'Ajuntament de Montcada i Reixac impulsa una campanya de comunicació per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de separar adequadament els residus que es generen a la llar.

Notícia

Des d’aquest juliol, Sant Cugat del Vallès compta amb Re-cycle, un projecte de recollida sostenible de roba, calçat i complements mitjançant l’ús de bicicletes de càrrega.

Notícia

Els microplàstics i els nanoplàstics (MNPL), dues de les formes més petites i invisibles de contaminació plàstica, poden representar riscos per a la salut humana. Aquesta és una de les principals conclusions del projecte europeu PlasticHeal, coordinat per la UAB, que ha liderat una investigació exhaustiva sobre els efectes dels MNPL en la salut. Els resultats PlasticHeal s’han presentat públicament en la conferència final del projecte, que ha tingut lloc a Barcelona.

Butlletí