La Diputació de Barcelona inicia la licitació de 37 fotovoltaiques

20/05/2020 - 08:00

La Diputació de Barcelona acaba d’aprovar la licitació de 37 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals de la província de Barcelona. Es tracta d'un projecte dotat amb un milió d’euros i cofinançat per l’Àrea d’Acció Climàtica i per fons FEDER.

Segons Xesco Gomar, diputat de l’Àrea d’Acció Climàtica, “amb aquesta mesura volem deixar ben patent que l’emergència sanitària no atura el nostre projecte de lluita contra el canvi climàtic; ben al contrari, ens ha portat a reforçar la transició energètica i l’ús de les energies renovables com a via de recuperació.”

El projecte, dotat amb un milió d’euros i cofinançat per l’Àrea d’Acció Climàtica i per fons FEDER, comporta la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW, amb l’objectiu de reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, i abaixar també els consums energètics dels edificis municipals.

El projecte s’executarà en 37 municipis de menys de 20.000 habitants.

Les accions energètiques renovables són una de les principals línies estratègiques d’actuació de la Diputació de Barcelona per a aquest mandat. Gomar també ha assenyalat que a aquesta actuació caldrà sumar-hi l’acord que van signar la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb el president del Govern, Pedro Sánchez, pel qual el Ministeri de Transició Energètica aportarà recursos econòmics per a 150 instal·lacions  fotovoltaiques més i 30 de biomassa.

El procés de contractació ha hagut de superar l’entrebanc de la COVID-19 i, un cop redactats tots els projectes, s’executaran i posaran en marxa en un termini de 12 mesos. El projecte comporta la licitació de les instal·lacions, la formació del tècnics municipals encarregats del seu funcionament i la tramitació i legalització per a l’alta per a generació elèctrica.

Els 37 municipis on es faran instal·lacions fotovoltaiques són Aguilar de Segarra, Argentona, Artés, Bigues i Riells, Calders, Calella, Calldetenes, Canovelles, Cardedeu, Castellbisbal, Dosrius, el Bruc, Gironella, la Garriga, la Pobla de Lillet, l’Estany, Martorelles, Matadepera, Mediona, Moià, Montgat, Montornès del Vallès, Pallejà, Roda de Ter, Sant Celoni, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Julià de Vilatorta, Sant Just Desvern, Sant Pere de Vilamajor, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Salvador de Guardiola, Seva, Súria, Vacarisses, Vallromanes i Viladecavalls.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Notícia

Entre 2022 i el 2024, la Diputació de Barcelona invertirà prop de 70 milions d’euros per a la implantació d’energies renovables, la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i millora de l'eficiència energètica i la disminució del consum de l'enllumenat públic en el conjunt de municipis de la província de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa una prova pilot per compartir energia solar de les pèrgoles fotovoltaiques de l’espai públic. L’objectiu és abastir 1.010 famílies en situació de vulnerabilitat que visquin en un radi de 500 metres d’11 pèrgoles fotovoltaiques municipals situades a l’espai públic i que es vulguin beneficiar en règim d’autoconsum compartit de rebre energia solar gratuïta. Es calcula que pot arribar a suposar un estalvi del 25% de la factura, uns 200 euros.

Butlletí