La Fundació Lleida 21 aprova el pla de treball per al 2021 amb l’impuls de més projectes ambientals

Font: Paeria de Lleida

02/12/2020 - 12:00

Entre altres, es donarà continuïtat a projectes ja en marxa, com les Ecoactivitats, l’Agenda 21 Escolar o els Horts Familiars de Rufea; es promourà les fotovoltaiques d’autoconsum i col·lectives, i es preveu captar fons per finançar projectes amb patrocinadors privats.

El patronat de la Fundació per la Sostenibilitat Lleida 21 ha aprovat el pla de treball i el pressupost per a l'any 2021. Durant la reunió, que ha presidit el tinent d’alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, s'ha presentat el pla que inclou 5 blocs de treball. El primer bloc se centra en l'educació i la comunicació ambiental, amb programes com "Lleida en Viu", "Ecoactivitats" o l'Agenda 21 Escolar". Tots ells tenen la voluntat de sensibilitzar la ciutadania, el públic familiar i l’escolar, en el coneixement i la defensa dels entorns naturals i els hàbits sostenibles.

El segon bloc de la Fundació és l'Agència de l'Energia de Lleida, on destaca la feina en la promoció d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum i es preveu impulsar projectes innovadors col·lectius, tant de producció com d'energia.

La Fundació també treballa en la realització de projectes de millora de l'entorn arbrat, tant a partir de noves plantacions, com amb projectes de restauració o millora d'espais enjardinats. Alhora, continuarà treballant en relació amb els espais agraris des del punt de vista de l'alimentació, de cara a promoure la sobirania alimentària, la producció ecològica, així com l'accés a una dieta sana i equilibrada a tota la ciutadania. En aquesta línia se seguirà amb la dinamització dels Horts familiars de Rufea i del projecte del Viver d'Agricultors per a emprenedors agraris.

Per acabar, el cinquè bloc conté les tasques de la Fundació de captació de fons per finançar els projectes ambientals, a través de subvencions, nacionals o europees, o de patrocinadors privats. En aquest sentit, té previst iniciar una ronda de contactes amb empreses lleidatanes perquè hi col·laborin.

A la reunió d'aquest 10 de novembre també s'ha parlat de l'afectació de la Covid-19 els darrers mesos i de les mesures implantades per adaptar les activitats.


 

Relacionats

Notícia

La primera fase de renaturalització del Parc de Les Basses contempla la demolició de l’espai pavimentat i la construcció de dues basses. Després, es farà la plantació de 102 arbres i un jardí d’aromàtiques i se senyalitzarà l’entorn. El material resultant de l’enderroc del paviment s’utilitzarà per a l’estructura de la xarxa de camins, per evitar la generació de runa. 

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Butlletí