La recollida porta a porta arriba a les urbanitzacions de Mataró

24/05/2022 - 14:00

Totes les urbanitzacions adoptaran el nou sistema de recollida a l’octubre, i se’n retiraran els contenidors que molts cops són ‘punts negres’.

La recollida de la brossa domiciliària porta a porta arribarà a Mataró aquesta tardor. El mes d’octubre entrarà en funcionament, en paral·lel, a totes les urbanitzacions del terme municipal. Fins ara, només s’ha adoptat aquest sistema de recollida a nivell comercial.

El porta a porta a les urbanitzacions de Mataró és la darrera de les novetats del contracte de la brossa i la neteja de la ciutat que queden per entrar en vigor. L’Ajuntament ha tot just iniciat la campanya de comunicació, amb els veïns de Vallveric. Faran reunions i tallers amb les diferents urbanitzacions, una per una, per acabar de definir el sistema de recollida que s’hi implementarà. La data d’entrada en funcionament està fixada, però: a finals d’octubre d’aquest 2022.

Al terme municipal de Mataró hi ha sis urbanitzacions, unes 700 parcel·les on hi resideixen aproximadament unes 2.000 persones. Els veïns de La Fornenca, Can Quirze, Cal Marquès, La Cornisa, Les Sureres/Santa Maria i Can Vilardell seran els primers mataronins a qui se’ls recollirà la brossa porta a porta, d’acord a un calendari establert de fraccions per dia. Fins ara el porta a porta s’ha limitat al comerç. Sí que hi ha porta a porta en localitats veïnes com Argentona o properament Llavaneres. El porta a porta, com la recollida selectiva mòbil del Centre de Mataró, permet augmentar i molt la separació correcta de residus.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Bujols xipats per a la recollida comercial. Foto. Ajuntament de Mataró

Bujols xipats per a la recollida comercial. Foto. Ajuntament de Mataró

A partir d’aquest 2 de novembre, els comerços i restaurants del Centre deixaran a la porta dels seus establiments la fracció dels residus que toqui recollir cada dia. El servei, que té com a objectiu incrementar les xifres de recollida selectiva, s’estendrà en breu als eixos comercials dels barris i a generadors singulars a tota la ciutat.

Article

El Pla per a l’eficiència i la transició energètica té tres eixos d’intervenció: el de les infraestructures; el de l’assessorament i l’acompanyament a les empreses en aquest procés de transició; i el de la fiscalitat a través de diferents bonificacions aplicables a impostos i taxes relacionades amb l’activitat econòmica que inclogui mesures de millora energètica. El Consell Econòmic i Social de Mataró ha prioritzat i donat suport a aquest Pla per la pressió que el sector empresarial està patint pels costos de fabricació i per la inestabilitat a l’alça dels preus dels subministraments, especialment de l’energia i el gas.

Article

La participació real de la ciutadania en el nou model de recollida se situa actualment en el 60 % respecte el total d’habitatges i petits negocis de la zona.

Butlletí