La Taula sobre l’Emergència Climàtica de Calella va iniciar els seus treballs

Font: Ajuntament de Calella i Radio Marina

23/03/2020 - 08:00

La jornada va comptar amb una conferència a càrrec dels tres experts que formen part de la taula: el geògraf Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters i l’ornitòleg Enric Badosa.

Martí Boada ha destacat perquè es considera una situació d’emergència. Aquesta taula haurà de determinar quines accions es poden fer per mitigar els efectes del canvi climàtic: pensar globalment i actuar de manera local.  La taula arriba després de les conseqüències del temporal Glòria. El geògraf opina que els processos s’han accelerat i la capacitat de reacció davant aquests fenòmens s’ha escurçat.

En aquesta primera trobada s’ha decidit la periodicitat de les sessions i s’ha posat fil a l’agulla per aconseguir els seus objectius: planificar i desenvolupar un Pla Municipal de resposta a l’emergència climàtica.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Malgrat de Mar inicia l'activitat 'Escapem rumb a un món millor', adreçada a l'alumnat de 5è de Primària de tots els centres educatius del municipi amb l'objectiu de conscienciar-los sobre la sostenibilitat, el canvi climàtic i les accions que es poden emprendre davant l'emergència climàtica.

Opinió

La temperatura de la superfície del sòl d’algunes parts d’Espanya supera els 53 graus, en un moment en què encara acaba de començar l’estiu. La plantació generalitzada d'arbres a la ciutat podria compensar els augments de les morts que s'atribueixen a la calor a mesura que avança el canvi climàtic.

Article

 

Les emissions de GEH a Catalunya l’any 2020 van ser de 39,94 milions de tones de CO2eq. Respecte a l’any anterior, van suposar una reducció de 4,08 milions de tones de CO2eq.

Butlletí