L’adaptació al canvi climàtic en àrees urbanes, a debat

23/06/2017 - 08:37

Els projectes europeus Life dedicats a l’adaptació al canvi climàtic han debatut al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona en la primera trobada d’àmbit europeu de tots els agents implicats en les convocatòries d’aquest programa de mitigació i adaptació al canvi climàtic de les àrees urbanes.

La trobada, organitzada per la Diputació de Barcelona, com a coordinadora del projecte Life-Clinomics, i la Comissió Europea, ha estat inaugurada aquest matí pel diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, el director de projectes de l’Agència per a Petites i Mitjanes Empreses (EASME) de la Direcció General d’Acció per al Clima, Bernd Decker, i la coordinadora de Life Clinomics, Helena Perxacs.

En aquesta trobada hi participen un total de 100 persones, entre responsables de projectes Life vinculats al canvi climàtic, així com d’empreses privades, ONG i consultors vinculats amb energies verdes, la gestió de l’aigua i risc d’inundacions, i de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Entre les entitats participants hi ha l’Agència Executiva per a Petites i Mitjanes Empreses (EASME) i la Direcció General d’Acció per al Clima  i la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Unió Europea, el Banc Europeu d’Inversions (BEI), el Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’Energia, la Convenció Marc de Canvi Climàtic i ONU- Habitat de Nacions Unides.

El programa Life d’Acció Climàtica està dedicat a desenvolupar respostes innovadores als reptes del canvi climàtic dels diferents països de la Unió Europea, en les polítiques europees estratègiques contra el canvi climàtic.

L’objectiu d’aquesta trobada és posar en comú de polítiques promogudes pels diferents agents això com l’intercanvi de coneixements i bones pràctiques que afavoreixin sinèrgies i el treball en xarxa entre els projectes Life de les convocatòries 2014 i 2015. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
31/05/2021 - 00:00
Les jornades tindran lloc al pati de l’Institut d’Estudis Catalans.
Article

Després de mig any d'aquesta declaració i de la crisi provocada per la COVID-19, es presenta un nou informe que, entre d'altres, recull l'anàlisi de l’efecte del confinament en les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i altres variables ambientals. Alhora, també s'han presentat noves projeccions climàtiques que s’ha generat els darrers mesos i els diferents escenaris de reducció de consum d’energia i de les emissions per a l’any 2030 d’acord amb els nous objectius de reducció de la Declaració.

Butlletí