L'Ajuntament de Vacarisses ja autoconsumeix l'energia del sol

Font: Ajuntament de Vacarisses

17/05/2021 - 13:37

Durant la primera setmana del mes de Maig, s'ha executat la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a la coberta de l'edifici de l'ajuntament de Vacarisses.

Amb una potencia nominal de 15 kW, es preveu generar uns 25.000 kWh anuals, amb el que es cobrirà el 42,6% del consum elèctric de l'edifici, el que suposarà un estalvi anual aproximat de 6.250 kg de CO2 i econòmic de 2.340€. El cost total de la instal·lació ha sigut de 16.355 €.

Amb aquesta, l'ajuntament disposa ja de 4 instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic (Poliesportiu, EB EL Cuc i EB El Xic), sumant un total de 33 kW instal·lats, i es preveu la instal·lació d'uns 30 kW més durant el que queda de 2021 en tres noves instal·lacions (La fàbrica, Casal de cultura i deixalleria).

L'Ajuntament de Vacarisses aposta per la implementació d'energies renovables, com la fotovoltaica, desenvolupant així el pla de transició energètica per tal de fer front a l'emergència climàtica.


.
 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta obra, l'Ajuntament de Vacarisses disposa ja de cinc instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic (Poliesportiu, Escola Bressol el Cuc i Escolar Bressol El Xic, edifici del porpi Ajuntament i el Casal de Cultura) que sumen un total de 46,3 kW instal·lats.

Notícia

Els equipaments seleccionats per executar les instal·lacions fotovoltaiques són l'Institut Escola Can Llobet, l'Escola Pablo Picasso, el Centre Cívic Ca n'Amiguet i la Instal·lació Esportiva Municipal Maria Reverter.

Entrevista

Rubí Brilla ha coordinat el primer projecte d’autoconsum compartit d’energia en un polígon industrial a tot l’Estat. Aquesta ha sigut una de les fites més importantes d’aquesta entitat municipal que des de fa 10 anys treballa per ser un referent per l’estalvi, l’eficiència i l’ús de renovables en l’àmbit local. Marta Morera, responsable tècnica de Rubí Brilla ens explica aquesta experiència i com es vol continuar treballant per l’autoconsum a la ciutat.  

Butlletí