L’emergència climàtica serà un dels eixos centrals del nou curs d'Escoles + Sostenibles

16/11/2022 - 10:00

El programa Escoles + Sostenibles, que compta amb 22 anys de recorregut a la ciutat, implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre amb projectes sobre emergència climàtica, alimentació sostenible, biodiversitat, horts ecològics, compostatge, mobilitat sostenible, qualitat de l’aire i acústica, consum responsable, estalvi d’aigua i energia, entre d’altres.

Enguany un total de 17 centres s’han adherit per primer cop al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 i passen a formar part del programa Escoles + Sostenibles, integrat per 373 centres educatius de la ciutat. Al mateix temps, aquests centres formen part de la Xarxa Barcelona + Sostenible, que agrupa organitzacions, empreses, entitats, comerços i ciutadania amb la voluntat d’estendre la cultura de sostenibilitat a la ciutat.

Durant el curs escolar, els centres que participen en el programa desenvolupen un projecte de transformació per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn amb la participació directa de l’alumnat i l’equip docent, des de la diagnosi i l’exploració de problemes fins a l’elaboració de propostes de millora, execució d’accions concretes i avaluació del que s’ha fet.
 

Nou curs 2022-2023: les escoles com a agents de canvi

L’acte de benvinguda del curs és un espai de reconeixement per als nous centres educatius que volen estendre la cultura de sostenibilitat dins la seva comunitat educativa. L’acte s’ha fet al Saló de Cent amb la participació de 112 alumnes i docents de 37 centres i ha tingut com a fil conductor l’emergència climàtica i la teoria econòmica del dònut de Kate Raworth, a partir de la qual l’oficina de Canvi Climàtic ja està treballant per elaborar el successor de l’actual Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

 


 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.

Acte
10/11/2022 - 09:00
Carrer de Montalegre, 6. Barcelona (Aula Magna, Facultat de Geografia i Història de la UB)
Article
29a edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient

La 29° edició de SUNCINE, el Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, convida a marcar un #GOLpelPLANETA i premia amb el Sol d'Or Especial a Olivia Mandle, Helena Gualinga i Carlos Bardem: joventut, activisme i cinema es donen el testimoni i la mà en el Festival.

Butlletí