Les Franqueses dóna la benvinguda al nou servei de recollida i neteja

02/02/2018 - 21:11

"Siguem Sincers" és el lema de la campanya d'implementació del nou servei que contempla la renovació dels contenidors i l'adquisició de dos camions d'escombraries, entre d'altres.

Els veïns de les Franqueses han acomiadat aquest dissabte el camió vell de les escombraries i han donat la benvinguda al nou camió en una festa. Des de les 10 del matí , petits i grans han pogut participar en diversos tallers i activitats relacionats amb les deixalles, el reciclatge i el servei de neteja urbana, a la plaça de l'Espolsada.

Amb la festa s'ha donat el tret de sortida a la campanya Siguem Sincers, lema del nou concepte de neteja urbana que arrenca al municipi. La festa, amenitzada des de l'escenari per en Peyu, ha viscut el seu moment culminant quan una grua de gran tonatge ha entrar el vell camió per ser acomiadat pels veïns i les autoritats.

Tot seguit, el nou vehicle de recollida d'escombraries han entrat a la plaça per se rebut amb confeti, una globotada i una cançó creada per a l'ocasió. Entitats com la Colla Gegantera o l'Espai Nadó també han participat a la festa.

Durant la Festa del Camió també s'ha donat els premis del concurs de dibuix que s'ha realitzat en col.laboració amb les escoles del municipi. Els guanyadors de les diverses categories han estat: Lucas Jiménez, de l'Escola Camins (categoria de 3 a 5 anys), Cloe Arias, de l'Escola Camins (categoria de 6 a 8 anys) i Cristina Vázquez, de l'Escola Bellavista-Joan Camps (categoria de 9 a 11 anys).

Des de ja fa unes setmanes s'ha iniciat el canvi de contenidors als carrers i s'han posat en marxa els nous camions i les noves escombradores. El nou camió redueix considerablement el temps de buidatge dels contenidors i el soroll, a més, també rebaixa significativament els nivells de contaminació.

S'espera que el nou camió de recollida d'escombraries de les Franqueses superi els números aconseguits pel vell vehicle en 11 anys, amb més de 325.000 quilòmetres recorreguts i més de 100 milions de quilos de deixalles recollits.


 

Relacionats

Notícia

La Garriga es converteix en el municipi més gran de Catalunya que implanta el porta a porta a tota la població.

Notícia

L’Ajuntament de Montmeló es proposa l’objectiu d’arribar a les directrius marcades per la normativa europea i catalana donant un pas més per fomentar la separació́ en origen dels residus.

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Butlletí