Font: Fira de Girona
L’última jornada ha comptat amb representants de la Comissió Europea, Ministeri, Generalitat i cinc comunitats autònomes més 1.500 persones, el rècord en les quatre edicions, han presenciat les ponències i debats durant les tres jornades del fòrum gironí.
La 4a edició del Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress, de Girona, ha tractat el paper de la fracció orgànica en els nous models de recollida de residus. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Girona, ha finalitzat amb una jornada amb representants de la Comissió Europea, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya i de les comunitats autònomes de Madrid, Andalusia, Illes Balears, Comunitat Valenciana i Aragó.
La Comissió Europea ha alertat que Espanya està per sota de la mitjana europea en el reciclatge i que ha d’utilitzar menys l’abocador i el Ministeri considera que amb la nova llei estatal i amb els fons Next Generation podran revertir la situació. Les sis comunitats autònomes presents han coincidit en un debat que la nova llei de residus estatal hauria de penalitzar més els municipis que no reciclen.
El #wasteinprogress ha comptat amb l’assistència total de 1.500 persones, el rècord en quatre edicions, i també ha tingut el testimoni de regions i de ciutats d’àmbit internacional, estatal i català com Flandes (Bèlgica), Enschede (Holanda), Swansea (Gal·les), Bèrgam, Brescia, Milà i Cagliari (Itàlia), Copenhaguen (Dinamarca), Pontevedra, Pamplona, Barcelona, Lleida i la comarca del Gironès.