Les Nacions Unides guardonen l'Àrea Metropolitana de Barcelona per la bona gestió dels boscos urbans

Font: AMB

12/05/2022 - 10:00

L'organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) ha atorgat  el reconeixement Tree Cities of the World a l'Àrea Metropolitana de Barcelona pel seu compromís amb la gestió i la cura dels boscos urbans.

És la segona vegada que l'AMB rep aquest reconeixement i, justament, coincideix amb el nomenament com a Ciutat Europea del Bosc 2022, un altre reconeixement d'àmbit internacional, en aquest cas del European Forest Institute (EFI), que avala la gestió d'espais naturals basada en la conservació, protecció i participació activa de la ciutadania.  

Tree Cities of the World és un programa fundat per la FAO i per Arbor Day Foundation, l'organització sense ànim de lucre més gran del món dedicada a plantar arbres. El programa compta amb el suport de socis col·laboradors en diferents països que tenen contacte directe amb administracions locals. A Espanya, aquesta tasca la desplega l'associació Arbocity. La metròpolis de Barcelona és l'única ciutat catalana i una de les onze ciutats espanyoles que han rebut aquest reconeixement, juntament amb altres com Madrid, Alcalá de Henares, Cieza, Gandia, Las Rozas de Madrid, Navacerrada, Sevilla la Nueva i Rivas-Vaciamadrid.
 

Missió del Tree Cities of the World

El programa Tree Cities of the World aspira a crear més espais verds a les ciutats i metròpolis a través del reconeixement als governs locals en la gestió dels seus boscos urbans. La seva visió compartida és connectar ciutats de tot el món en una nova xarxa dedicada a adoptar enfocaments més exitosos i bones pràctiques per a la gestió forestal. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
17/11/2021 - 00:00
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Article

Acord de l'Ajuntament de Barcelona amb Montcada i Reixac per protegir el Rec Comtal al seu pas per Nou Barris i el municipi del Vallès. L’impuls de diverses intervencions i la programació d’activitats permetrà preservar aquesta joia mediambiental i històrica.

Article

Els propers mesos s’implantaran un seguit d’iniciatives per ajudar a disminuir els nivells de soroll a la ciutat com, per exemple, una nova eina per delimitar les zones més tensionades acústicament en horari nocturn. El soroll és el segon factor ambiental amb més impacte en la salut de la població, just per darrere de la contaminació de l’aire. A causa de l’exposició continuada al soroll del trànsit més de 210.000 persones pateixen una afectació emocional, psicològica o social greu i més de 60.000 persones tenen un trastorn greu del son.

Butlletí