L'hort comunitari de Badia del Vallès, finalista del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela

11/01/2017 - 16:24

El projecte de l’hort comunitari de Badia va ser un dels 5 finalistes del concurs, d'entre 38 projectes presentats.

El dijous 15 de desembre va tenir lloc a Barcelona el lliurament del Premi Josep Ma. Rueda i Palenzuela, organitzat per l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona. El projecte de l’hort comunitari de Badia va ser un dels 5 finalistes del concurs, d'entre 38 projectes presentats.

Malgrat no haver guanyat el premi, es va reconèixer el valor social d’aquest projecte i el seu caràcter innovador. En el context de crisi ambiental i econòmica, d’apologia de la immediatesa i de pèrdua de vincle social, a l’hort comunitari es proposa tornar connectar amb la natura, aprendre a treballar amb els seus temps, que són lents, treballar col·lectivament i així promoure una comunitat activa i solidària. A través de la collita, fruit del treball dels voluntaris, que es reparteix a la Botiga social de Badia -l’Olivera- es pot donar accés a persones amb pocs o cap recursos, a productes sans, ecològics i de proximitat. A més, les persones beneficiàries d’aquesta ajuda poden participar activament en aquest espai, i d’aquella manera ser partícips d’aquest projecte.  

L’hort comunitari també compta amb un espai dirigit a persones amb problemes de salut mental, dinamitzat per l’entitat Catalunya Sostenible. Es tracta d’un espai obert a la participació de tothom, que compta amb la presència d’un treballador experimentat en horticultura ecològica, els dilluns a la tarda de 16 h a 18 h, i els dimarts i els divendres de 9.30 h a 13 h.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Entrevista

Farem tomàquets/hora, igual que fem kilowatts/hora a les cobertes de la ciutat. Amb aquesta imatge provocadora Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA i reconegut expert en agricultura urbana, ens mostra la seva visió de la ciutat del futur, i ho fa al mig de l’hort del seu balcó.

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès organitza un cicle de documentals i debats sobre emergència climàtica i alimentació. L’objectiu és  donar a conèixer les seves causes i conseqüències i donar eines per lluitar-hi.

Butlletí