Lluminàries led solars a Badia del Vallès

01/06/2018 - 07:13

Els serveis tècnics de l'Ajuntament han instal·lat 9 lluminàries led que s'alimenten d'energia solar per il·luminar el camí d'accés per als vianants que va des de l'aparcament del carrer Algarve fins al vial d'accés a Badia des de l'Ikea.

Aquest camí el transiten diàriament moltes persones per desplaçar-se a la zona comercial del Sabadell Parc Empresarial i fer servir el transport públic.

Les noves lluminàries autosuficients, de tecnologia led, ofereixen una potència individual de 30W, amb una intensitat lluminosa equivalent a 100W. La llum que produeixen és blanca, amb una temperatura de color de 4.000 graus Kelvin i no contaminant. El model de lluminària instal·lat està homologat per la Diputació de Barcelona.

El seu funcionament és totalment autònom, ja que la placa solar fa de sensor lumínic i activa la lluminària quan disminueix la intensitat de llum ambiental. Així mateix, estan programades per disminuir la seva potència en un 30% des de les 12 de la nit fins a les 6 hores del matí; d'aquesta manera redueixen el seu consum i l'afectació lumínica al seu entorn durant la nit.

La instal·lació d'aquestes lluminàries és una iniciativa que respon a la voluntat del consistori per integrar sistemes d'enllumenat no contaminant i més sostenibles.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’àmbit de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha impulsat un pla d’implantació de LEDS que dedica especial atenció als barris. La instal·lació de la nova tecnologia permetrà estalviar a la ciutat 670 MWh a l’any.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa ha aconseguit reduir gairebé el 80% (78,9%) del consum energètic anual de l'enllumenat públic a través de la renovació amb llumeneres de tecnologia LED. Aquesta mesura, acció principal del projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI), ha aconseguit estalviar 12.499.682 kWh anuals, passant dels 15.663.723 kWh als 3.164.041 kWh, el que equival a una reducció anual de 1.874,95 Tones de CO2.

Notícia

El projecte preveu actuar a un total de 50 quadres elèctrics, el que suposa 2.510 punts de llum dels 2.867 existents, deixant fora els que ja compten amb tecnologia LED o han estat renovats recentment. 

Butlletí