Més de 1.000 observacions de fauna i flora al Bioblitz metropolità

Font: AMB.cat

30/05/2018 - 08:34

El diumenge 20 de maig es va celebrar el primer Bioblitz metropolità a la xarxa de parcs i a les platges amb un gran èxit de participació. Més de 1.200 persones van realitzar més de 1.000 observacions, 839 de fauna i 165 de flora, de les quals, més de 400 són espècies protegides.

El Bioblitz s'enmmarca dins la celebració del dia mundial de la biodiversitat que va tenir lloc el 22 de maig i va ser el primer cop que una mateixa activitat es va fer simultàniament a les 35 Jugatecambientals. Tot i això, els censos d'espècies es van adaptar a les particularitats de cada espai natural. Per exemple, al parc del Litoral es va fer un cens de flora i fauna a la desembocadura del riu Besòs, mentre que en altres parcs es van dur a terme activitats d'observació d'ocells o d'invertebrats.

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té com a objectiu principal fer recompte d'espècies i tenir una radiografia de la biodiversitat en el territori. Acosta als ciutadans el treball de camp dels científics i els fa directament partícips de la recerca d'informació i coneixement que després pot ser molt útil per a futures investigacions. 

En aquest sentit, totes les dades obtingudes durant aquesta jornada s'han bolcat a les plataformes Ornitho i Ocells del Jardí de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i també han quedat recollides al web de l'AMB a través del visor de fauna.



 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Butlletí