Més espai públic i millor qualitat ambiental a Can Zam de Santa Coloma de Gramanet

19/08/2022 - 10:00

Aquesta actuació forma part d'un projecte més ampli que recollirà les propostes resultants del procés participatiu en què van col·laborar més de 5.000 colomencs i colomenques per concretar un acord sobre el Pla d'Usos de Parc.

La Junta de Govern ha iniciat la licitació de les obres del projecte del Parc de Can Zam - 1a fase de condicionament per respondre a l’emergència sanitària-,  amb un pressupost de 779.634 € (IVA inclòs).

Arran de la pandèmia, el ple de juliol de 2020 va aprovar el  «Pacte Local per a la Reconstrucció social, econòmica i cultural» que preveu “guanyar espai públic i qualitat ambiental” i una de les actuacions previstes és “avançar l’execució de la fase 2 de Can Zam amb criteris de renaturalització i permetent activitats culturals”.

El projecte que es licita compleix amb aquest compromís. Configura l’espai per donar cabuda a aquests usos, dona prioritat a l’eliminació de la tanca actual per obrir aquest àmbit al parc i a la ciutat, i contempla la plantació de nou verd i la dotació d’enllumenat per facilitar l’activitat i el confort de la ciutadania. En esdevenir una fase prèvia del projecte de la Fase 2, l’àmbit d’intervenció està delimitat per la traça del nou vial Anselm de Riu, el carrer Víctor Hugo i el parc actual, amb una superfície d’actuació de 34.780 m2.

Aquesta actuació forma part d'un projecte més ampli que recollirà les propostes resultants del procés participatiu en què van col·laborar més de 5.000 colomencs i colomenques per concretar un acord sobre el Pla d'Usos de Parc.
 

El projecte

A la franja alta, es conserva i reforça l’arbrat existent i s’hi ubiquen noves zones d’estada; a la mitjana es proposa la clariana polivalent, una zona d'usos per a la celebració d'esdeveniments; i  a la baixa, amb caràcter de bosc fluvial, es reforça la plantació d’arbrat de ribera per estendre la façana fluvial. El perímetre d’aquesta fase permet allargar un dels recorreguts de parc per donar-li continuïtat i incorporar una nova zona de jocs de taula i d'estada, amb jocs infantil i taules de ping-pong i picnic.

El límit del parc es conforma amb un parterre de plantació arbustiva limitant amb la futura prolongació de l'av. d’Anselm de Riu, que es desenvoluparà de forma paral·lela a l’execució del projecte d’ampliació de Can Zam.

 


 

Relacionats

Notícia

Amb l'aprovació i el desplegament del nou Pla especial es pretén donar protagonisme i facilitats al sector primari del Parc en un marc de coresponsabilitat i cogestió. El Pla identifica les àrees prioritàries per a l'agricultura i regula els horts comunitaris d'iniciativa pública i els horts individuals

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Butlletí