Millores als aïllaments d’edificis municipals de Vacarisses

24/07/2017 - 08:20

L’actuació, emmarcada en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, permetrà estalviar fins a 5.000 euros anuals.

Les darreres setmanes s’estan executant un seguit d’actuacions als edificis municipals de Vacarisses de l’Ajuntament, l’escola bressol El Cuc i el Casal de Cultura. L’objectiu és millorar els aïllaments tèrmics i acústics dels seus murs exteriors i cobertes.

Es preveu que el consum de climatització i calefacció es redueixi entre un 30% i un 40% a les zones on s’està actuant. Aquestes xifres equivalen a un estalvi econòmic aproximat d’entre 4.000 i 5.000 euros anuals. Alhora, millorarà el confort tèrmic i acústic de les persones usuàries d’aquests equipaments.

En el cas de l’Ajuntament i El Cuc, s’ha insuflat aïllament de cel·lulosa per omplir la càmera d’aire sanitària d’uns 10-15 cm, que hi havia entre el mur exterior i l’envà interior. Aquest tipus d’actuació és habitual en edificis que disposen de càmera d’aire.

Les millores s’han pogut dur a terme gràcies a la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona, mitjançant les Meses de Concertació 2016-2019. Tot plegat s’emmarca dins el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) a Vacarisses, amb el compromís de reduir un 20% els consums d’energia i les emissions de CO2 associades, de cara a l’any 2020.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Amb aquesta obra, l'Ajuntament de Vacarisses disposa ja de cinc instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic (Poliesportiu, Escola Bressol el Cuc i Escolar Bressol El Xic, edifici del porpi Ajuntament i el Casal de Cultura) que sumen un total de 46,3 kW instal·lats.

Notícia

Durant la primera setmana del mes de Maig, s'ha executat la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a la coberta de l'edifici de l'ajuntament de Vacarisses.

Butlletí