Nou equipament ambiental al parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramanet

03/05/2022 - 17:30

Ha finalitzat la construcció d'un equipament educatiu i ambiental, el Jardí de Papallones i Hotel d'Insectes, davant de l'Aula Ambiental Isabel Muñoz de Can Zam.

L'alcaldessa, Núria Parlon, al Jardí de les Papallones

Es tracta d'una iniciativa de l’Observatori Metropolità de Papallones impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquests espais són un recurs educatiu i participatiu on desenvolupar tasques de manteniment de l’espai i estudis de biodiversitat en el marc de diferents activitats.  Aquest dijous 7 s'ha dut a terme una primera plantació participativa al nou equipament amb l'alumnat de 1er d’ESO de l’Institut 9.
 

Santa Coloma s'afegeix com a punt d'estudi de l’Observatori Metropolità de Papallones

El parc de Can Zam és un dels indrets escollits per l'Observatori en la tercera fase del seu pla d'estudi de les papallones per tot Catalunya. La presència de papallones diürnes, dona molta informació per poder valorar i millorar la biodiversitat de diferents hàbitats, també dels metropolitans. Per això, l’estudi vol seguir les papallones en els espais metropolitans i ser a la vegada un laboratori per provar estratègies per millorar l’abundància i diversitat d’aquest grup d’insectes.

El Jardí de Papallones i l'hotel d'insectes

El Jardí de Papallones és un espai dissenyat per afavorir la presència de papallones, libèl·lules i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc i que són bioindicadors de salut ambiental. El jardí comprèn diferents ambients de plantes (aromàtiques, de bosc, nectaríferes, de prat i d'horta), que proporcionen una gran diversitat d'olors i colors, així com diferents ritmes de floració. Tot plegat fa que aquest espai esdevingui un refugi per a diferents espècies d'insectes que compleixen importants funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues. L'hotel d'insectes dona refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i algun petit mamífer, però sobretot és un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l'estada durant l'hivern: pedres, branquillons, fulles, testos, escorces i troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d'abelles.
 

 

 

 

 

 


 

Relacionats

Notícia

S’invertiran gairebé 6 milions en el Refugi de Biodiversitat com a estratègia de renaturalització.

Article

Santa Coloma de Gramenet compta amb una nova promoció d’habitatge públic sostenible al barri de Fondo. L’edifici, desenvolupat per l’Institut Català del Sòl (INCASOL) i amb l’assessorament de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) en el marc del projecte europeu syn.ikia, compta amb 38 habitatges de lloguer assequible, dissenyats amb criteris d’energia positiva, és a dir, capaços de generar més energia de la que consumeixen.

Article

Alumnes de primària de cinc escoles de Sabadell participen en el projecte pilot Sortim a la Natura amb l'objectiu que els estudiants assoleixin un aprenentatge integral en contacte amb el medi natural.

Butlletí