Nou model de recollida selectiva de Sallent amb contenidors tancats

Font: Residuscat

19/05/2022 - 12:00

 
El canvi més important del model de contenidors tancats respecte del tradicional és que els contenidors d’orgànica i el de resta estan tancats i només es poden obrir amb una targeta personalitzada que té cada llar.

El municipi bagenc de Sallent ha implantat un nou model de recollida selectiva al seu municipi. S’ha instal·lat un sistema eficient de contenidors tancats per a les fraccions d’orgànica i resta. El d’orgànica es pot obrir cada dia mitjançant una targeta identificativa i el de resta un col cop a la setmana excepte per a les veïnes i veïns en què a la seva llar es generin residus de bolquers. Els contenidors de les fraccions de paper i cartró, envasos lleugers i vidre continuaran oberts.

A partir d’ara, totes les illes de contenidors seran complertes, amb el conjunt de les fraccions, i, a més, aquestes s’han embellit aquestes àrees perquè tinguin el bon aspectes que es mereixen. Pel que fa a la recollida comercial passa a ser porta a porta. L’objectiu, en darrer terme, és implantar el pagament de generació. Amb el nou model de contenidors tancats s’espera assolir un índex d’un 70% de recollida selectiva. En el vídeo es parla també dels nous serveis del municipi: la deixalleria mòbil del Consorci del Bages i de la posada en funcionament d’un número de telèfon mòbil per resoldre dubtes i concertar la recollida de residus voluminosos.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Butlletí