Nous aparcabicicletes als parcs metropolitans

Font: AMB.cat

08/06/2019 - 08:00

S'han instal·lat més de 400 unitats de diferents models

Aquest mes ha finalitzat la instal·lació de més de 400 nous aparcabicicletes als parcs metropolitans. En concret, s'han col·locat 384 unitats del model Universal (en forma de U o equivalent), 2 unitats del model Arvelo (en bateria de 6 o equivalent), 12 unitats del model Rim (AMB o equivalent), 2 unitats de fusta i 3 unitats del model KEY (Santa Cole o equivalent).

A la majoria de parcs s'ha escollit el model Universal en acer inoxidable, pràctic i de fàcil instal·lació. És un element en forma de U invertida que s'emplaça majoritàriament sobre paviment granular de sauló, tot i que en alguns casos també es pot col·locar sobre paviment dur.

Alguns parcs com Tramvia, Ermita, Solana, Molinada i Can Rigal ja tenien instal·lat un model específic d'aparcabicicletes. En aquests casos, s'amplien les unitats de què disposa cada parc i es demana un model igual o equivalent al que habitualment utilitzen els usuaris. L'objectiu d'aquesta intervenció és facilitar l'arribada al parc amb bicicleta i permetre'n el control visual durant el desenvolupament de les diferents activitats organitzades per la xarxa de parcs metropolitans.

L'AMB promou l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, per millorar la mobilitat dins d'un municipi o entre municipis propers, en molts casos units per vies verdes o carrils bici consolidats, com els parcs de Can Zam, Aigües, Fontsanta, Torrent de la Font, entre molts altres. A més, la planificació de la seva gestió preveu intervencions que posin en valor aquests espais com a ambients de salut. Per aquest motiu, s'hi incorporen elements per a activitats esportives o aquests aparcabicicletes, que milloren l'accessibilitat als parcs. Els espais d'estacionament de bicicletes s'han situat a prop dels diferents equipaments de què disposa cadascun dels parcs de la xarxa, com àrees de jocs infantils, Jugatecambientals, elements esportius, museus, etc. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Notícia
Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

CICLOBCN21 convertirà Catalunya en capital de la bicicleta del 5 al 10 d’octubre. Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment al voltant de la bicicleta ja estan obertes. Per primer cop, una mateixa ciutat, Barcelona, aplega tres congressos sobre la bici amb el lema “Pedalem ciutats i territori”

Notícia

El servei del Bicing evoluciona cap a un model elèctric més sostenible amb la incorporació de mil bicicletes elèctriques, que se sumaran a les dues mil que ja estan en funcionament.

Butlletí