Nous criteris de sostenibilitat per a la gestió de les zones enjardinades a Les Franqueses

06/07/2024 - 12:23

L’Ajuntament de les Franqueses comença a aplicar nous criteris per a la gestió de les zones enjardinades del municipi. Una nova metodologia que busquen un sistema de jardineria més adaptat al medi i a les espècies autòctones i un sistema més racional i eficient en el consum de recursos i en el manteniment dels espais. 

Així, la nova gestió es basa en aspectes com la utilització d’espècies autòctones o ben adaptades, l’increment de la biodiversitat, l’optimització de l’ús d’aigua, l’eficiència en el manteniment i en afavorir la connectivitat ecològica. Actualment, ja es treballa amb diverses estratègies per fer de les zones enjardinades espais més sostenibles:

  • La substitució d’arbrat, quan s’escaigui, per noves espècies de clima mediterrani o que s’adaptin i siguin resistents a la sequera i a la contaminació.
  • La sega diferenciada (o retardada) per millorar la qualitat del sòl i la retenció d’humitat, a més a més de potenciar la biodiversitat.
  • L’ús de restes d’arbres morts com a refugi d’ocells i hotel d’insectes.
  • El control biològic de les plagues per fomentar l’equilibri de l’ecosistema.
  • La reutilització dels residus de jardineria com a compost o en forma de triturat.
  • L’afavoriment de diverses espècies vegetals amb flor en alguns escocells.
  • El canvi de la gespa continental per gespes termòfiles i d’altres espècies amb poca necessitat d’aigua.

Aquests nous criteris en la jardineria del municipi busquen l’equilibri entre l’estètica, el manteniment del bon estat estructural i fitosanitari dels espais i l’augment de la biodiversitat. També es tenen en compte les especificitats de cada zona verda amb l’elaboració de plans específics de manteniment

 


.

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Reus farà un inventari del patrimoni vegetal de la ciutat i redactarà un projecte per relligar la vegetació urbana i periurbana.

Acte
02/02/2025 - 00:00
Acte

Butlletí