Nova instal·lació d'autoconsum al Casal de Cultura de Vacarisses

23/07/2021 - 10:37

Amb aquesta obra, l'Ajuntament de Vacarisses disposa ja de cinc instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic (Poliesportiu, Escola Bressol el Cuc i Escolar Bressol El Xic, edifici del porpi Ajuntament i el Casal de Cultura) que sumen un total de 46,3 kW instal·lats.

El passat divendres dia 16 de juliol va posar-se en marxa la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a la coberta de l'edifici del Casal de Cultura de Vacarisses. Amb una potència pic de 10,44 kW format per 24 mòduls FV distribuïts a ESO-OEST, es preveu que generi uns 13.175 kWh anuals, amb un percentatge d'autoconsum del 93%, amb el que es cobrirà el 27% del consum elèctric de l'edifici, el que suposarà un estalvi anual aproximat de 3.175 kg de CO2 i de 1.320 euros. El cost total de la instal·lació ha sigut de 14.050 euros.

Es preveu la instal·lació d'uns 15,75 kW més durant el que queda de 2021 en dues noves instal·lacions: La Fàbrica i la deixalleria. S’evidencia de nou, per tant, l'aposta ferma per part de l'ajuntament en la implementació d'energies renovables, com la fotovoltaica, i desenvolupar així el pla de transició energètica per tal de fer front a l'emergència climàtica en què estem immersos.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant la primera setmana del mes de Maig, s'ha executat la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a la coberta de l'edifici de l'ajuntament de Vacarisses.

Notícia

Els equipaments seleccionats per executar les instal·lacions fotovoltaiques són l'Institut Escola Can Llobet, l'Escola Pablo Picasso, el Centre Cívic Ca n'Amiguet i la Instal·lació Esportiva Municipal Maria Reverter.

Entrevista

Rubí Brilla ha coordinat el primer projecte d’autoconsum compartit d’energia en un polígon industrial a tot l’Estat. Aquesta ha sigut una de les fites més importantes d’aquesta entitat municipal que des de fa 10 anys treballa per ser un referent per l’estalvi, l’eficiència i l’ús de renovables en l’àmbit local. Marta Morera, responsable tècnica de Rubí Brilla ens explica aquesta experiència i com es vol continuar treballant per l’autoconsum a la ciutat.  

Butlletí