Obert el procés de participació ciutadana per la millora dels Espais Verds de Castelldefels

24/08/2022 - 12:00

Aquest procés té l'objectiu de consensuar amb la ciutadania quins seran els criteris que han de regir el desenvolupament urbanístic dels barris en el propers 20 anys. 

L'Ajuntament de Castelldefels treballa des del 2018 en la definició d'un nou model d'estructura del municipi basada en uns eixos verds que connecten els barris des de la muntanya fins arribar al mar. Es tracta de 6 eixos transversals: Eix del Poal, Eix de Bellamar, Eix de Ca n'Aimeric, Eix del Passeig del Bosc (Montmar), Eix del Centre i Eix del Canal Olímpic, que es configuraran com a corredors ecològics i recorreguts cívics.

Al voltant d'aquests eixos s'articulen els espais lliures i dotacions dels diferents barris. Aquests eixos transversals queden lligats longitudinalment pel principal eix ambiental del municipi que conforma el Passeig Marítim, i les avingudes metropolitanes C-245, actualment en transformació, i C-31, amb un projecte futur de pacificació.

En data 26 de maig de 2022 el Ple municipal va aprovar l'avanç de la Modificació Puntual del Pla General Metropolità (PGM) per a la millora dels espais verds i equipaments de les urbanitzacions de Castelldefels.  La documentació del qual es troba actualment en exposició pública fins al proper 30 de setembre de 2022 i es pot consultar a la pàgina web de l'Ajuntament:
 

Modificació del PGM per a la millora dels espais lliures i equipaments de Castelldefels

 

Aquesta exposició pública constitueix la primera fase d'un procés de participació que continuarà amb una sessió presencial de presentació prevista pel proper dia 15 de setembre de 2022 a les 19h a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca de Castelldefels, oberta a tota la ciutadania tot i que caldrà inscripció prèvia a partir de l'1 de setembre.

A partir d'aquí s'obrirà un termini de recollida de suggeriments sobre les estratègies que planteja el document i es realitzaran una sèrie de taules temàtiques als barris sobre els principals temes que es plantegen, com ara la mobilitat, els espais públics, els equipaments i els serveis de proximitat, l'accés als espais naturals del municipi i la necessitat d'habitatge social, entre altres.

 

 


 

Relacionats

Notícia

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona ha aprovat una modificació del planejament del sector afectat pel soterrament de les línies de FECSA d’Esplugues de Llobregat, a Finestrelles. En concret, es millora l’ordenació prevista per incrementar les zones verdes i crear un corredor entre el carril bici de l’avinguda Diagonal i el Parc de Collserola.

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Entrevista

Les platges i dunes de les nostres costes són un atractiu turístic inqüestionable. A més, són ecosistemes amb potencial per a la indústria farmacèutica i altres sectors productius, i fins i tot a l'àmbit culinari. Fa anys que l'ecòloga Sara M. Vallés estudia aquests entorns degradats i dona les claus per millorar la seva situació. L'acció individual també compta.

Butlletí