Palafrugell limita la mida de les noves piscines privades per estalviar aigua

20/01/2025 - 08:00

L'Ajuntament de Palafrugell ha aprovat una ordenança que limita la mida de les noves piscines privades que es construeixin al municipi, per estalviar aigua.

En concret, no podran excedir del metre i mig de fondària i 75 metres quadrats. L'objectiu és que no s'excedeixin els 100 m³ d'aigua per a cada piscina nova o bé en la remodelació integral d'una d'antiga.

En piscines comunitàries es podrà incrementar la capacitat en 10 m³ si el bloc supera els 8 habitatges.

Tot plegat, per tal d'assegurar l'estalvi d'aigua "en un context de sequera", especialment de cara a l'estiu, en una població que rep gran quantitat de turisme, especialment en els nuclis de Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc.

L’ordenança, a més, contempla que les noves construccions comptin amb sistemes de reaprofitament d’aigua. En aquest sentit, el text incideix en la necessitat que les cases i blocs de pisos que s’aixequin al municipi han de comptar amb sistemes i mecanismes que assegurin l’aprofitament d’aigües grises i la reutilització mitjançant la reconducció i depuració de les aigües de les banyeres i dutxes per a omplir les cisternes dels vàters.

A més, també es contempla que incorporin instal·lacions que permetin la recollida, emmagatzematge i aprofitament de l’aigua de pluja.

Des de l’Ajuntament de Palafrugell destaquen que s’ha pres aquesta decisió perquè la situació de sequera actual “ha posat en evidència la necessitat de regulació dels diferents elements que intervenen en el consum d’aigua”. En aquest aspecte, deixen clar que cal fer ajustos des de tots els sectors, tant a les llars, com en les activitats, en l’espai públic i també en l’edificació, a través de sistemes per a la recollida d’aigua de pluja, sistemes de depuració d’aigües grises, i l’adaptació dels criteris de dimensionat i disseny de les piscines.

El consistori deixa clar que l’objectiu final de l’ordenança és aconseguir “un ús més racional de l’aigua i garantir la disponibilitat per als usos essencials”. Destaquen la importància de seguir introduint elements que permetin l’estalvi, la reutilització i l’ús de fonts alternatives.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Torroella i l'Estartit redueixen el consum d'aigua un 27% el mes d’abril, setze mesos després de la municipalització del servei

Notícia

La Bisbal d’Empordà ha començat els tràmits necessaris per poder municipalitzar el servei de subministrament d’aigua al municipi.

Notícia

Es destinen prop de quatre milions d’euros a subvencionar 57 projectes presentats per centres esportius públics i privats que tenen com a objectiu l’optimització de l’ús de l’aigua en situacions de sequera per garantir, en tot moment, la pràctica esportiva. La iniciativa s’emmarca en els premis “Barcelona amb l’esport sostenible”.

Butlletí