Premi Ramon Margalef d’Ecologia a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily

06/09/2022 - 10:00

El president Aragonès i la consellera Jordà lliuren el Premi Ramon Margalef d’Ecologia a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily per “la seva recerca excel·lent aplicable a polítiques mediambientals de governs, com el cas del govern català”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, han lliurat aquesta tarda el Premi Ramon Margalef d’Ecologia a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily durant un acte al Palau de la Generalitat on el president ha apostat per “reforçar el treball conjunt entre la comunitat científica, la ciutadania i les pròpies institucions” en la lluita contra el canvi climàtic. Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha agraït la tasca de la doctora Daily pel “seu compromís científic ila seva recerca excel·lent aplicable a polítiques mediambientals de governs, com el cas del govern català”.“És una de les bases sobre les quals podem desenvolupar polítiques públiques concretes per a la protecció de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic”, ha afegit. 


Gretchen C. Daily

La Dra. Daily és catedràtica en ciències ambientals al Departament de Biologia de la Universitat de Stanford, així com directora del Centre de Biologia de Conservació de la mateixa universitat i responsable del Projecte Natural Capital. Gretchen C. Daily ha estat pionera en el camp de la biogeografia i el pronòstic de canvis en la biodiversitat i els ecosistemes, i ha desenvolupat una àmplia carrera d’investigació en el camp de l’ecologia i la conservació. En aquest sentit, un dels seus principals objectius és entendre quins tipus d’espècies i ecosistemes existiran en les properes dècades, quins podrien merèixer més protecció i quines intervencions serien les més adequades per harmonitzar la conservació i l’activitat humana.

Així mateix, la Dra. Daily és una de les fundadores del Projecte Capital Natural amb l'objectiu d'alinear els processos econòmics amb la conservació, mitjançant eines pràctiques de recerca i demostracions polítiques. La Dra. Daily ha treballat amb economistes, advocats, empresaris i agències governamentals per incorporar la ciència ambiental a la pràctica empresarial i les polítiques públiques. Els seus esforços han canviat fonamentalment la investigació i la política sobre aquests temes arreu del món.

Més informació


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S’ha desbrossat la cobertura arbustiva de 5 zones diferents, a més de dur a terme un seguit d’actuacions per recuperar la població de Conill de bosc.

Notícia
El tritó del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón

El tritó del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón

El projecte europeu Life Tritó Montseny ha pogut desenvolupar durant sis anys la protecció d'aquest amfibi endèmic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera i únic vertebrat endèmic de Catalunya, (Calotriton arnoldi), una espècia necessària pel perill crític d'extinció i per ser l'amfibi més amenaçat d'Europa Occidental.

Notícia

L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Diputació crea jocs d’escapada sobre el medi natural de les comarques de Lleida per a estudiants d’entre 8 i 12 anys

Butlletí