QuatreRibes continua treballant en la promoció de l’economia circular

28/05/2021 - 08:00

Entre les darreres actuacions realitzades es troba la formació dels seus tècnics en una plataforma per a identificar possibles sinèrgies entre empreses de la zon

Què fan els sectors productius amb les deixalles sobrants de la seva activitat? Podria establir-se una xarxa de cooperació entre empreses que permeti que els residus d’unes siguin reaprofitats per a unes altres? Amb el nom de Simbiosi Industrial, la xarxa de col·laboració de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Òrrius, QuatreRibes, treballa en la promoció de l’economia circular a la zona. Recentment els tècnics implicats s’han format en l’ús de la plataforma Síner per tal de continuar avançant en aquest model que redueix tant l’ús de matèries primeres i com la producció de deixalles. Aquesta eina permet identificat sinèrgies entre empreses a través dels seus recursos sobrants.

Amb l’objectiu de continuar treballant en aquest projecte en els propers dos anys s’ha demanat el suport a través de subvencions de la Diputació de Barcelona. La voluntat és estendre la proposta amb un treball de camp visitant les empreses dels quatre municipis.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La Borsa de Subproductes de Catalunya és una plataforma virtual i gratuïta de compravenda i intercanvi de subproductes i residus entre empreses per promoure la recuperació i la reintroducció de materials a les cadenes productives.

Notícia

El Moviment Banderes Verdes és una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus i d´envasos de vidre a Espanya. L’edició 2021 s’ha presentat avui a Mataró i té com a objectiu guardonar l´esforç de més de 2.600 establiments hostalers i l´activisme de 23 municipis costaners de Catalunya per a la sostenibilitat.

Acte
26/10/2021 - 09:00
Tecnocampus Mataró

Butlletí