Recta final per començar la connexió del tramvia per la Diagonal

Font: Ajuntament de Barcelona

06/08/2020 - 17:00

S'aprova el projecte executiu per construir el tram entre la plaça de les Glòries i Verdaguer, amb unes obres que començaran previsiblement durant el primer semestre del 2021 i duraran 21,5 mesos.

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat per unanimitat el projecte constructiu de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal. L’abast del projecte aprovat avui és el tram entre la plaça de les Glòries, on es connectarà amb la xarxa existent del Trambesòs, i la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el carrer Girona.

Aquesta unió tramviària permetrà desplaçar-se entre aquests dos punts en set minuts. Es calcula que hi circularan unes 18.000 persones al dia. S’hi crearan tres estacions: Verdaguer (correspondència amb metro L4 / L5), Sicília i Monumental. L’estació de la plaça de les Glòries es traslladarà al futur espai de la Canòpia Urbana per esdevenir un intercanviador de transport públic.

Durant l’últim trimestre del 2020 es licitaran i adjudicaran les obres de la primera fase de la connexió del tramvia per la Diagonal, que es començaran durant el primer semestre del 2021 i s’acabaran el 2023. Les obres costaran 44,4 milions d’euros.

Paral·lelament, es pacificarà l’avinguda Diagonal entre les Glòries i Verdaguer per gairebé doblar l’espai per a vianants, amb 13.000 metres quadrats més, i incrementarà la xarxa ciclista i les zones verdes.

Un cop completada la connexió, el tramvia enllaçarà nou municipis de l’àrea metropolitana amb el centre de la ciutat mitjançant un sistema de transport més eficient i sostenible.


 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Notícia

TMB inicia la licitació de 210 autobusos elèctrics i híbrids dins del pla de renovació de la flota. La comanda, dividida en cinc lots i valorada en 116 milions d’euros, servirà per avançar en la reducció d’emissions els pròxims quatre anys.

Notícia
L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un pla per adaptar l’espai públic a la nova mobilitat que s’establirà a la ciutat un cop s’aixequin progressivament les mesures de confinament, adoptades per evitar la propagació del coronavirus

Butlletí