Renovació dels cartells que expliquen els valors naturals del riu Besòs i el seu entorn a Montcada i Reixac

27/05/2021 - 09:00

L’actualització del sis plafons que fan una proposta de recorregut circular l’ha fet el Consorci del Besòs a petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i també s’ha adaptat per a les persones amb discapacitat visual.

A petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Besòs ha renovat els cartells sobre els valors naturals del riu i el seu entorn que s’havien degradat amb el pas del temps. El nou disseny està adaptat per a persones amb discapacitat visual ja que compta amb textos en llenguatge Braille i incorpora codis QR que permeten descarregar els continguts a través de l’aplicació Map’s Voice, possibilitant la seva escolta i, en un futur, permetrà també consultar d’altre tipus d’informació complementària. 

L’exposició es fa una proposta de recorregut circular a partir de sis plafons ubicats a l’entorn del Besòs, als murs que estan situats al passeig. En aquestes plafons es ressenyen els principals elements que configuren el patrimoni natural vinculat a l’espai fluvial: ‘La Casa de les Aigües’; ‘La Vida al Riu’, creuant la passera sobre el riu; ‘Itineraris. Esport i Natura= més salut’, aigües amunt davant del torrent de la Vallençana; ‘El riu del demà’, passant pel pont de la carretera BV-5001 fins a l’avinguda de la Ribera; ‘La Conca del Besòs’, de baixada cap a l’avinguda de la Ribera davant de l’Institut; i ‘El riu de tothom’,  per acabar tancant el circuit de nou en direcció cap a la passera.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Lobjectiu final del projecte és crear un gran eix verd que uneixi de forma fluïda els diferents pols d'activitat comercial i social del Vendrell: Les Mates, la zona centre i la zona de les Deveses, que hauria d’acabar enllaçant amb Sant Vicenç de Calders.

Article

Les actuacions contemplen la preservació natural de l’ecosistema amb la supervisió dels tècnics municipals, Martí i Franch redactor del projecte, el Consorci del Besòs i l’ACA.

Article

Una cinquantena d’alumnes dels instituts Montserrat Miró, La Ribera, La Ferreria i La Salle han realitzat accions directes amb l’objectiu de millorar la biodiversitat del municipi i motivar la conscienciació sobre l’emergència climàtica entre el col·lectiu jove.

Butlletí