Renovació dels cartells que expliquen els valors naturals del riu Besòs i el seu entorn a Montcada i Reixac

27/05/2021 - 09:00

L’actualització del sis plafons que fan una proposta de recorregut circular l’ha fet el Consorci del Besòs a petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i també s’ha adaptat per a les persones amb discapacitat visual.

A petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Besòs ha renovat els cartells sobre els valors naturals del riu i el seu entorn que s’havien degradat amb el pas del temps. El nou disseny està adaptat per a persones amb discapacitat visual ja que compta amb textos en llenguatge Braille i incorpora codis QR que permeten descarregar els continguts a través de l’aplicació Map’s Voice, possibilitant la seva escolta i, en un futur, permetrà també consultar d’altre tipus d’informació complementària. 

L’exposició es fa una proposta de recorregut circular a partir de sis plafons ubicats a l’entorn del Besòs, als murs que estan situats al passeig. En aquestes plafons es ressenyen els principals elements que configuren el patrimoni natural vinculat a l’espai fluvial: ‘La Casa de les Aigües’; ‘La Vida al Riu’, creuant la passera sobre el riu; ‘Itineraris. Esport i Natura= més salut’, aigües amunt davant del torrent de la Vallençana; ‘El riu del demà’, passant pel pont de la carretera BV-5001 fins a l’avinguda de la Ribera; ‘La Conca del Besòs’, de baixada cap a l’avinguda de la Ribera davant de l’Institut; i ‘El riu de tothom’,  per acabar tancant el circuit de nou en direcció cap a la passera.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
02/02/2021 - 00:00
Ajuntament de Montcada i Reixac
Notícia

També centrarà el seu treball en mantenir aquells espais que ja han recuperat durant aquests anys. Aquests són alguns dels objectius del nou Pla Estratègic de l’organisme, que també fa especial èmfasi en la divulgació i conscienciació de la Fundació Rivus i el pla viu el Besòs.

Notícia
Un exemplar de bernat pescaire nascut a la conca del Besòs | Observatori Rivus

Un exemplar de bernat pescaire nascut a la conca del Besòs | Observatori Rivus

A la conca de la Tordera, creix la presència del corriol petit. També l’èxit de la seva reproducció

Butlletí