Reobertura de l'e-Bicibox a l'àmbit metropolità

Es reobre el servei amb noves mesures de seguretat

Font: AMB.cat

25/04/2020 - 14:38

Des del dimecres 15 d'abril, l'AMB ha tornat a posar en marxa el servei e-Bicibox, la bicicleta elèctrica pública i compartida de la metròpolis de Barcelona. Aquest servei metropolità va quedar suspès el 17 de març.

Ara, l'AMB el torna a obrir amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments en bicicleta a les persones que han de sortir de casa necessàriament per motius autoritzats, com ara anar a treballar.

Per a la gent que hagi de desplaçar-se, l'AMB recorda la recomanació principal en l'àmbit de la mobilitat en la situació actual: prioritzar els desplaçaments a peu o e en bicicleta sempre que sigui possible. Així ho recull la campanya informativa que l'organisme metropolità ha posat en marxa avui: "Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres".

 

Ús obligatori dels guants

Per poder fer ús del servei e-Bicibox, que tornarà a estar actiu demà a les 12.00 hores als 11 municipis metropolitans que en disposen, i per tal de limitar el risc de contagi davant de la situació d'emergència sanitària actual, és obligatori portar guants de protecció.

L'organisme metropolità ha recollit en un únic document i a la web del servei les mesures i recomanacions establertes per als usuaris de l'e-Bicibox, que són les següents:

 • És obligatori l'ús de guants de protecció per utilitzar el servei.
   
 • Poseu la vostra targeta al lector del quadre d'interacció i premeu únicament els botons imprescindibles.
   
 • En retirar o aparcar la bicicleta, si coincidiu amb altres usuaris, respecteu la distància de seguretat establerta: entre 1,50 i 2,00 m.
   
 • Obriu la porta de l'e-Bicibox i retireu-ne o aparqueu-hi la bicicleta. Toqueu el mínim imprescindible d'elements comuns, com el pany. Els guants us ajudaran a prevenir possibles contagis i a evitar lesions davant de possibles caigudes.
   
 • En qualsevol moment, si teniu necessitat d'esternudar o tossir, seguiu les indicacions sanitàries i eviteu l'expansió tapant-vos el nas i la boca amb el colze flexionat.
   
 • Durant el trajecte, sempre que pugueu eviteu tocar-vos la cara, els ulls, el nas i la boca, així evitareu possibles contagis.

Finalment, un cop arribeu a casa o a la feina, és important que feu dues accions bàsiques:

 • Renteu-vos les mans en profunditat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).
   
 • Netegeu la targeta d'abonat amb un drap humitejat amb aigua i sabó (o solucions alcohòliques).

El servei e-Bicibox es va posar en marxa fa poc més d'un any a 11 municipis metropolitans, que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Article

L’Ajuntament de Rubí informa que s'ha instal·lat més d’una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diverses escoles i equipaments de la ciutat per promoure l’ús d’aquest vehicle, tot i que són d’ús exclusiu per a personal municipal. L’actuació s’emmarca en Pla director de la bicicleta, que vol promoure l'ús de la bici i el patinet elèctric enfront del cotxe.

Notícia

L’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar fa unes setmanes el seu Pla Director de la Bicicleta precedit d’una Pedalada Popular que, amb 323 persones sobre una bicicleta, va batre el rècord de participació al municipi.

Butlletí