Reus adjudica el contracte per substituir 1.400 llums de vapor de mercuri per models més eficients

23/06/2017 - 12:01

L’actuació municipal està subvencionada pel programa d'inversions del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona 2013-2016; i finançada pel programa d'ajudes IDAE per a la renovació de les instal·lacions d'enllumenat exterior municipal.

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas (SICE), el contracte per substituir per models més eficients un total de 1.374 llums de vapor de mercuri de l’enllumenat públic repartits per tota la ciutat. L’empresa ha presentat l’oferta més econòmica i amb una important rebaixa sobre el preu de licitació —404.890,68 euros sobre 499.999,99 euros de l’import de sortida— i un increment del número de llums a substituir de 540 llums més dels 834 plantejats inicialment en el concurs públic.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, afirma que “el contracte s’emmarca en el projecte que impulsa l’Ajuntament i que contempla la substitució de tots els llums de vapor de mercuri de l’enllumenat públic de la ciutat per models led, més eficients, i amb estalvis en el consum d’energia superiors al 50%. L’objectiu és adaptar-se a la normativa i assolir avantatges tant econòmics com ambientals, a més de millorar la qualitat en la il·luminació».

Es calcula que la substitució comportarà un estalvi ambiental i econòmic anual d’unes 188 tones de CO2 i 82.900 euros.

A més de l’estalvi econòmic i energètic que generarà la substitució dels llums de mercuri per led, s’aconseguirà millorar l’enllumenat públic al dotar-lo d’una llum més càlida, menys contaminant, i amb uns nivells d’il·luminació més equilibrats i uniformes.

Els llums que està previst substituir estan dispersos en diferents zones de la ciutat, d’entre les que destaquen els Xalets Quintana, el passeig Misericòrdia, el carrer de Llovera, el carrer de l’Amargura, el carrer Ample, el carrer del Roser, el carrer de Riudoms, Mas Abelló, entre altres.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública té previst invertir 200.000 euros en la reparació de l'enllumenat públic de la ciutat, en el marc del desplegament dels diferents plans directors de manteniment de la via pública i que sumen una inversió total d'1,3 milions d'euros. Aquest dijous, 26 d'agost, l'Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a l'execució de les obres.

Article

L’Ajuntament de Reus ha rebut, fins el moment, 36 sol·licituds de bonificació del 50% de descompte de l'IBI per instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Això suposa una potència total sol·licitada de 750 kW d’origen solar, tenint en compte que la potència mitjana dels habitatges és de 4,85 kW.

Article

Aigües de Reus utilitza l’energia elèctrica que genera a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) per a la recàrrega de la seva flota de vehicles elèctrics, en seguiment dels principis més bàsics de l’economia circular.

Butlletí