Ripoll celebra la setmana de la Sostenibilitat del 14 al 20 de setembre

13/09/2020 - 21:39
Festa sobre Rodes a Ripoll | Abril Chinchilla

Festa sobre Rodes a Ripoll | Abril Chinchilla

Per 8è any consecutiu l’Ajuntament de Ripoll s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que del 14 al 20 de setembre amb l’objectiu d’avançar cap a uns hàbits  més sostenibles, segurs i saludables. 

Enguany i a causa de la COVID-19 coincideix amb la celebració del Let's Clean Up Europe, que també se celebra arreu de tot Europa del 18 al 20 de setembre i en el que l’Ajuntament també s’adhereix des de fa 4 anys. Atesa aquesta coincidència s’ha cregut oportú celebrar al llarg de la mateixa setmana accions per a fomentar els objectius que persegueixen les dues celebracions.

Acostumats a accions que aplegaven a moltes persones i a col·lectius molt variats, ressaltant per exemple les més de 300 persones que cada any participaven en la caminada per l’envelliment actiu, aquest any les activitats s’han hagut de pensar per a respectar totes les mesures de seguretat establertes per evitar la propagació del coronavirus.

El tret de sortida serà el dimarts 15 amb una activitat que combinarà la sensibilització de la seguretat fent ús de la bicicleta amb els treballs manuals, tot elaborant un reflectant per posar a la seva bicicleta. Es farà a cada centre d’educació primària tot seguint el protocol del Departament d’Educació. El dimecres 16 la sensibilització s’adreçarà als alumnes de secundària, amb un taller anomenat “Game Over” a càrrec de la Fundació Guttmann i que també es portarà a terme a cada centre. El divendres 18 serà el moment de fomentar els hàbits saludables amb una sessió d’activitat física al Parc de la Devesa del Pla;  Txi Kung, passejada per  la milla urbana i sessió d’estiraments. Una oportunitat per a conèixer les múltiples possibilitats que ofereix aquest parc. Pel dissabte 19 s’ha preparat una activitat comunitària que consisteix a  “Fer dissabte” a Ripoll. Es tracta de netejar l’entorn de la nostra vila amb petits grups, amb la recompensa d’un lot de productes del Ripollès al grup que reculli més brossa. Diumenge sí la covid-19 no ho haguera impedit s’hagués celebrat la 5a festa Sobre Rodes però per aforament i seguretat és impossible celebrar-la tal com s’ha fet els últims anys. Però s’ha volgut fer una picada d’ullet a la celebració d’aquest dia amb l’espectacle “Sobre Rodes” a càrrec de Yldor Llach, que tindrà lloc a la plaça de la Lira a les 12 del migdia. Una posada en escena de gran qualitat tècnica,  adequada per a tots els públics que combina circ, humor i acrobàcies sobre una bicicleta.

Al llarg de tota la setmana i amb l’objectiu de  fomentar l’ús de la bicicleta com a vehicle sostenible i promoure una mobilitat activa i saludable, totes les persones que es facin una foto a les lletres de Ripoll situades a la plaça del Monestir,  i la pengin al seu Instagram amb el hastag #ripollsostenible20 i etiquetin a @ajuntamentderipoll entraran en un sorteig de productes del Ripollès.

Als cartells podreu consultar la informació dels requisits per participar a cada activitat.

Cartell setmana mobilitat  

Cartell FEM DISSABTE 

Inscripció al FEM DISSABTE

 

 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El vehicle, un utilitari Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 km i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei. 

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí