Sabadell continua amb el foment de la separació i reciclatge de les restes orgàniques, ara als mercats

10/08/2021 - 08:00

S'ha instal·lat un Punt informatiu itinerant a l’interior dels mercats, durant dues setmanes, per informar i conscienciar els usuaris i usuàries, que com a tals, generen restes orgàniques.

S'han repartit 6.000 cubells airejats de color marró, de 10 litres, juntament amb 1 paquet amb 30 bosses compostables, entre aquells clients que mostrin el tiquet de compra d’alguna parada del Mercat. Alhora, s’entregaran fulletons amb el detall de què hi va al contenidor marró.

El Punt informatiu s’ha ubicat en horari de matí, als diferents mercats municipals: Mercat Central, Mercat de la Creu Alta, Mercat de Campoamor, Mercat de Torre-romeu i Mercat dels Merinals

Al contenidor marró hi poden anar restes de fruita i verdura, de peix i de carn, closques d’ou i pellofes i closques de fruits secs, restes de pa, de menjar i menjar en mal estat, marro de cafè i restes d’infusions, paper de cuina brut i tovallons de paper bruts, restes vegetals de petites dimensions, com ara rams de flors pansits, flors i fulles seques, males herbes, gespa petites branques d’esporga, fullaraca, materials compostables a més de taps de suro.

L’objectiu de la campanya és millorar el percentatge de la fracció orgànica recollida al municipi, que és actualment del 5,76% del total de residus recollits i que hauria de representar el 37%.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

Notícia

La iniciativa neix d’un acord entre l’Ajuntament de Sabadell, el Consorci de Residus del Vallès Occidental i Ecoembes amb l’objectiu de centralitzar la recollida d’envasos lleugers d’altres poblacions que pel seu volum de recollida o bé per manca d’espai no és econòmicament viable la instal·lació d’una planta de transferència

Notícia

Impulsada per l’AMB, Ecovidrio i Ecoembes, en col·laboració amb els respectius ajuntaments. L’objectiu és analitzar la situació, informar els establiments i fomentar-hi la separació correcta de les diverses fraccions El sector de l’hostaleria i la restauració genera pràcticament el 50 % de tots els residus comercials recollits

Butlletí