Sabadell impulsa una experiència pilot de climatització per avançar en el control de les temperatures a les aules

27/07/2017 - 09:06

Amb la voluntat d’avançar en el control de la calor i les temperatures als diferents espais de les escoles bressol municipals, l’Ajuntament de Sabadell ha impulsat una experiència pilot que consisteix en la instal·lació d’un nou sistema de bioclimatització a tres aules d’un d’aquests equipaments.

L’acció, que s’ha posat en marxa al Vapor Buxeda Nou, s’emmarca en tota una sèrie de mesures que, amb aquest objectiu, s’han pres els darrers cursos als diferents centres. El conjunt d’actuacions ha suposat aquest 2016-2017 una inversió superior als 60.000 euros.

El sistema de bioclimatització instal·lat al Vapor Buxeda Nou com a prova pilot refreda l’aire per un procés d’evaporació 100% natural. El procés fa passar l’aire exterior per uns filtres saturats d’aigua i s’introdueix a l’àrea a climatitzar fred, filtrat i lliure de gèrmens. Es tracta d’un sistema més eficient i sostenible, atès que consumeix un 80% menys d’energia que d’altres més convencionals.

La prova pilot s’ha posat en marxa aquesta setmana a l’escola bressol municipal i s’estan recollint les diferents dades que faran possible una valoració. Un cop analitzats els resultats, es valorarà la seva extensió a altres centres municipals.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “la qüestió de la regulació de la temperatura durant l’estiu és un problema que s’arrossega des de fa anys i des del Govern l’estem abordant amb inversions com aquestes, que busquen una solució d’una manera responsable ambientalment”.

Diferents mesures

Entre les accions que s’han portat a terme per afavorir la bona climatització dels equipaments, aquest curs s’han instal·lat als diferents centres un total de 65 ventiladors, 4 aires condicionats a dormitoris, 5 aires condicionats portàtils i 30 tanques de fusta a les portes per facilitar la ventilació, a les escoles que encara no les havien incorporat.

Així mateix, s’han posat motors a 8 finestres altes perquè es puguin obrir i tancar més fàcilment i millorar així la circulació d’aire. També s’han instal·lat tendals als patis i façanes d’escoles bressol per generar més zones d’ombra. Al setembre es continuarà estudiant la implementació d’altres mesures per continuar avançant en la millora de la climatització en aquests equipaments.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els parcs fotovoltaics de les dues plantes produiran, anualment, prop de 1.400 MWh/any per a l’autoconsum, l’equivalent a les necessitats anuals d’energia de 400 habitatges, evitant l’emissió de 649 tones de CO2

Notícia

El pacte implicarà el compromís de la ciutat per reduir les emissions de CO2 per mitjà de l’aplicació d’un Pla d’Acció.

Butlletí