Sant Adrià del Besós engega l'Oficina d'Atenció a la pobresa energètica i a la promoció de l'eficiència energètica

22/04/2022 - 08:00

A partir del 19 d'abril l’Ajuntament de Sant Adrià del Besós, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha posat en funcionament aquest servei per a tota la ciutadania.

Aquesta oficina té dos objectius bàsics. Per una banda, vol vetllar perquè les persones vulnerables puguin exercir els seus drets energètics davant les companyies subministradores i evitar els talls dels subministres. Per l'altra, també pretén promoure l’eficiència energètica a les llars, per tal d’optimitzar els serveis i reduir les despeses tarifàries dels subministraments i alhora no malbaratar els recursos del planeta.

Què ofereix?

L'Oficina d'Atenció a la pobresa energètica i a la promoció de l'eficiència energètica ofereix assessorament a persones i grups en matèria de pobresa energètica i estalvi energètic, detecció de consums excessius i cerca de solucions, ajuda per a reduir les factures de subministraments a les persones segons la seva situació socioeconòmica, foment de mesures d’estalvi energètic i assessorament en diferents tràmits.

A qui s’adreça?

L’Oficina s’adreça al conjunt de la ciutadania, amb especial atenció a les persones i famílies que tenen una situació de vulnerabilitat econòmica, amb dificultats per fer front a les factures dels subministraments bàsics.

Atenció al públic: De dilluns a divendres de 9.30 a 13 hores. Dimecres de 16 a 18 hores. C. Mar, 10-12
Telèfon 93 3812004 ( (ext.1360 i 1362). Les visites seran concertades prèvia sol·licitud d’hora.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa una prova pilot per compartir energia solar de les pèrgoles fotovoltaiques de l’espai públic. L’objectiu és abastir 1.010 famílies en situació de vulnerabilitat que visquin en un radi de 500 metres d’11 pèrgoles fotovoltaiques municipals situades a l’espai públic i que es vulguin beneficiar en règim d’autoconsum compartit de rebre energia solar gratuïta. Es calcula que pot arribar a suposar un estalvi del 25% de la factura, uns 200 euros.

Butlletí