Sant Andreu de la Barca posa les bases per adaptar-se al canvi climàtic

13/02/2018 - 21:37

La ciutat s'ha afegit al Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s'ha afegit al Pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia amb la finalitat de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle amb actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables. Aquesta és una iniciativa de la Unió Europea, que compta amb la Diputació de Barcelona com a coordinador territorial, que planteja mecanismes de participació ciutadana en la lluita contra l'escalfament de la terra.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que "l'objectiu ja no és la lluita contra el canvi climàtic, perquè s'ha demostrat que és una realitat, sinó que hem de treballar per minimitzar el seu impacte i adaptar-nos a ell". El pacte d'alcaldes manté que el desafiament de la crisi climàtica només es pot abordar amb un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania.

És per això que s'ha considerat que les ciutats han de liderar l'aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal donar suport als seus esforços. Amb l'adhesió a aquest pacte, l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca es compromet a la descarbonització del territori i contribuir a mantenir l'escalfament global per sota dels 2 graus. Un altre dels objectius és fer territoris més resilients, es a dir, que siguin capaços d'adaptar-se a la nova realitat.

La tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Rosa Maria Asencio, ha explicat que "el canvi climàtic ha introduït moltes variacions al nostre dia a dia, per exemple ara tenim pluges torrencials en comptes de pluges distribuïdes al llarg de l'any".

La construcció de basses de laminació que puguin reduir el risc d'avingudes d'aigües o inundacions en cas de pluges torrencials seria una de les alternatives proposades com a mesura minimitzadora dels efectes del canvi climàtic.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article


 

Més de 400 estudiants entre 6è de primària i 2n d’ESO de vuit escoles i instituts de Viladecans han sortit als carrers i parcs de la ciutat per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans, amb l’objectiu de quantificar el carboni que hi emmagatzemen. 

Notícia

Viladecans acollirà, del 2 al 4 de desembre, el Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA), en la seva edició local. La col·laboració de l'Ajuntament amb la Fundació Conama i la Diputació de Barcelona per a l'organització del congrés serà una de les activitats més importants dutes a terme durant l'any de la capitalitat europea Green Leaf (Fulla Verda) de la ciutat.

Article


El municipi de Sant Boi de Llobregat ha estat reconegut com una de les ciutats finalistes del premi europeu Full Verda (Green Leaf).

Butlletí