Sant Cugat ja forma part de l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025

Font: Cugat Mèdia

03/03/2020 - 09:00

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s'ha adherit a un document que implica elaborar un programa d'actuació per facilitar l'ús de la bicicleta a la ciutat​

Sant Cugat s'ha adherit per unanimitat de tots els regidors del ple a l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat pel foment de l'ús d'aquest vehicle. Una mostra de l''aposta del govern' per una mobilitat més sostenible que es tradueix en l'elaboració d'un programa d'actuació triennal concret en un termini de sis mesos en el qual ja s'hi està treballant i en la designació d'una persona com a coordinadora tècnica, que en aquest cas serà el cap de Mobilitat de l'Ajuntament, Albert Muratet.

El regidor de l'àrea, José Gallardo, ha remarcat que Muratet no percebrà una retribució extra per a aquesta funció i que, de fet, aquesta adhesió no comporta cap cost per al consistori. Gallardo ha explicat que es volen centrar a fer més segurs i millor connectats els carrils bici que hi ha a la ciutat i que ja hi treballen de la mà d'entitats.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, per la seva banda, ha indicat que la bicicleta 'no és un substitutiu del cotxe' i que el foment de l'ús s'ha de dirigir a les noves generacions, a centres escolars i universitaris. Ciprian ha demanat que es creïn carrils bici a demanda, i no al revés i que se sol·liciti finançament a les administracions supramunicipals que correspongui perquè no quedi 'en paper mullat'. A més, el portaveu taronja també ha exigit posar en marxa una ordenança que reguli la convivència de les bicicletes i d'altres vehicles unipersonals amb els vianants.

Gallardo ha contestat que l'ordenança arribarà aviat i que el govern ja treballa a fer més segurs els carrils bici i, en concret, facilitar l'accés a les zones escolars. L'adhesió, segons el govern, és una mostra de 'compromís' pel foment de la bicicleta a la ciutat que, 'aviat', es traduirà en mesures i accions concretes.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El passat setembre es va anunciar la posada en marxa d’una nova acció per promoure la mobilitat neta i saludable: la gratuïtat del bitllet senzill de bus urbà.

Article

L’Ajuntament de Rubí informa que s'ha instal·lat més d’una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diverses escoles i equipaments de la ciutat per promoure l’ús d’aquest vehicle, tot i que són d’ús exclusiu per a personal municipal. L’actuació s’emmarca en Pla director de la bicicleta, que vol promoure l'ús de la bici i el patinet elèctric enfront del cotxe.

Article

L’objectiu del projecte és disposar de més informació sobre la qualitat de l’aire a escala local i així facilitar la presa de decisions en termes de mobilitat, espai públic i salut. Aquests sensors, que estaran instal·lats a tots els districtes de la ciutat, dibuixaran un mapa dinàmic de qualitat ambiental per cada tram de carrer.

Butlletí