Sant Esteve de Palautordera reparteix compostadors

02/01/2019 - 08:00

L’Ajuntament de Sant Esteve ha realitzat un curs de compostatge casolà el divendres 30 de novembre.

En el curs, gratuït i obert a tothom qui tingui interès, impartit per l’empresa Spora, s’hi va explicar la tècnica i tot el que cal saber per fer compostatge de la materia orgànica. Aquells participants qui ho desitgin, podran subscriure amb l’ajuntament un acord de cessió gratuïta d’un compostador de 300 litres.

Com que el número de compostadors disponibles està limitat a 30, aquells qui estigueu interessats en rebre’n un, envieu un correu electrònic a compostadors@santestevedepalautordera.cat indicant el vostre nom, adreça i dades de contacte.

Les condicions per poder inscriure’s per a la recepció del compostador són:

• Rebre la formació del 30 de novembre sobre el procés del compostatge casolà i a seguir les indicacions rebudes durant la formació.
• Ser veí o veïna de Sant Esteve de Palautordera i ubicar el compostador en una propietat compresa dins del terme municipal. En cas de marxar del municipi caldrà retornar el compostador a l’Ajuntament.
• En cas de disposar d’un compostador cedit per l’Ajuntament, és imprescindible fer-ne un bon ús i garantir-ne unes bones condicions de manteniment. En cas que no se’n faci un ús adequat, l’Ajuntament es reserva el dret de retirar el compostador.
• Utilitzar el compostador únicament per a la generació de compost a partir dels residus orgànics generats a la llar, així com realitzar el procés seguint les indicacions facilitades pel personal tècnic.
• Facilitar la supervisió del procés de compostatge mitjançant les visites periòdiques de seguiment realitzades pel personal de l’Ajuntament, i seguir les recomanacions donades en aquestes visites, a fi de garantir l’ús correcte del compostador.

Tota l’activitat formativa i l’adquisició dels compostadors, està finançada al 85% gràcies a una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ametlla del Vallès és el primer municipi de Catalunya en disposar d’un centre públic  de gestió de residus verds autogestionat amb un sistema digital d’accés, el qual es troba en el camí de Can Draper a Can Reixac, passada la deixalleria. 

Notícia

Segons els resultats obtinguts en els estudis de viabilitat realitzats a Palau per a cadascun dels dos sistemes de recollida selectiva i un cop valorats tots els factors, la facilitat d’ús i la millora dels percentatges de reciclatge, el sistema de recollida amb contenidors tancats ha resultat ser òptim i l’escollit per implementar a Palau.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Celoni opta pels contenidors tancats amb el nou model de recollida d'escombraries, que millorarà de forma important els actuals nivells de reciclatge

Butlletí