Santa Coloma de Gramanet signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Tallers per al programa municipal d'horts urbans

L'objectiu és afavorir la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementar el seu benestar.
18/05/2022 - 17:00

L'acord facilitarà que les usuàries i els usuaris de la Fundació Tallers puguin realitzar tasques auxiliars o de suport a les persones adjudicatàries dels horts.

El passat mes d'abril, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat a l'Aula Ambiental de Can Zam el conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Tallers de Catalunya i l’Ajuntament de Santa Coloma per a la participació de persones usuàries de la Fundació en el projecte d’horts urbans municipals de la ciutat. 

Les persones usuàries de Fundació Tallers aniran acompanyades per un responsable de l’entitat que vetllarà pel bon funcionament de la col·laboració i farà una tasca de tutoratge sobre la persona o les persones participants. La col·laboració serà d’un dia a la setmana en horari de matí i l’ajuntament posarà a disposició de la Fundació Taller les eines per poder desenvolupar les tasques i un espai per emmagatzemar-les.

Objectius d’aquesta iniciativa

Aquest acord vigent per a 4 anys i prorrogable 2 més afavoreix la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementarà el benestar de les persones que se’n beneficiïn desenvolupant un treball físic a l’aire lliure.

D’una banda, el conveni estén els beneficis socials i mediambientals del programa d'horts urbans a la Fundació Tallers i de l'altra, permet a l’Ajuntament enriquir el teixit associatiu i social lligat aquest projecte d’horts municipals.


Programa d’Horts Urbans Municipals

L’Ajuntament desenvolupa el Programa d’Horts Urbans Municipals, amb els objectius següents: la recuperació paisatgística d’espais urbans degradats o amb perill de degradació; el foment de la interacció social de diversos actors urbans mitjançant l’habilitació d’espais productius, educatius i recreatius al voltant de l’activitat agrícola; la generació d’autoocupació; la millora de l’estat d’ànim i l’autoestima dels usuaris (aturats, persones jubilades i altres col·lectius mitjançant les associacions que els agrupen); l’enriquiment de l’espai urbà amb biodiversitat i, per últim, fer una ciutat més saludable.

 


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

Quina petjada de carboni produïm? L’alumnat del projecte “Escoles For Future! Complim la Llei 16/2017!” de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet ha analitzat la petjada de carboni a l’institut. L’anàlisi és part del treball en conscienciació ambiental que duu a terme el programa Escoles for Future que ha treballat ACPP junt amb l’Institut Les Vinyes durant aquest curs escolar 2021-2022.

Notícia

Ha finalitzat la construcció d'un equipament educatiu i ambiental, el Jardí de Papallones i Hotel d'Insectes, davant de l'Aula Ambiental Isabel Muñoz de Can Zam.

Notícia

Barcelona organitza aquest novembre nous tallers en el marc del ‘City Donut’, en els quals empreses i entitats reflexionaran sobre el model econòmic, intentaran definir els reptes de ciutat i plantejaran projectes per a donar-hi resposta. Ho faran en dos workshops diferents, els dies 8 i 29 de novembre, que reprenen el cicle encetat el passat juny.

Butlletí