S’inicia una prova pilot de recollida de residus orgànics a Formentera

20/06/2017 - 08:56

En concret, durant els pròxims 4 mesos, 50 establiments de Sant Francesc considerats com a grans productors de residus, participaran en aquest projecte pilot de recollida de matèria orgànica. Cada productor disposa d’uns petits contenidors especials que el servei de recollida de fems recollirà porta a porta cada vespre.

La consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera, juntament amb els responsables de la fundació Rezero, Rosa García i del grup Leader, Pep Martínez, han fet la presentació de la prova pilot de recollida selectiva de matèria orgànica que s'ha iniciat al nucli urbà de Sant Francesc.

En concret, durant els pròxims 4 mesos, 50 establiments de Sant Francesc entre els quals bars, cafeteries, restaurants, hotels, supermercats, hospital i escoleta, considerats com a grans productors de residus, participaran en aquest projecte pilot de recollida de matèria orgànica. 

Amb el projecte s’esperen recollir 300 tones de fracció orgànica que després es compostarà a Formentera i passarà a enriquir els camps de l’illa, segons ha explicat Aguilera. El cost de la prova pilot és de 80.000 euros, finançats per Consell de Formentera, el Grup Leader aporta 32.000 euros.

A nivell econòmic aquest reciclatge significarà un estalvi de 60.000 euros al no haver de transportar aquesta matèria orgànica a Eivissa, segons han detallat des de Rezero, la fundació per la prevenció de residus encarregada de dur endavant el projecte. Amb els resultats de la prova s’estudiarà que la mesura es pugui fer extensiva a altres zones de l’illa.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El primer any de recollida selectiva porta a porta augmenta la recollida de residus del 13 al 65%

Notícia

L’Ajuntament de Reus pren mesures per corregir l’augment d’impropis als contenidors d’orgànica, que comporta un sobrecost de 100.000 euros l’any.

Notícia

Salou reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat amb la instal·lació de bancs i papereres fabricats a partir de plàstics recuperats del mar. Aquesta acció, que s’ha dut a terme a la zona dels Pilons, al Carrer Colón, forma part d’un projecte impulsat per Mini i Gravity Wave, que converteix residus marins en mobiliari urbà, promovent l’economia circular i la millora dels espais públics amb materials reciclats i duradors.

Butlletí