Solucions basades en la natura a Cornellà del Llobregat

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

01/12/2020 - 13:12

El 26 de novembre Cornellà va acollir la jornada online de la Xarxa Green Leaf. Una xarxa formada per 17 ciutats guanyadores o finalistes del premi Green Leaf; un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.

El tema escollit per a la jornada va ser les Solucions Basades en la Natura (SBN). Segons la Comissió Europea les SBN són accions inspirades, basades o copiades de la naturalesa, que utilitzen o milloren les solucions existents per afrontar diversos reptes ambientals, socials i econòmics de manera sostenible i eficient.

El programa de la jornada va ser:

  • Resum de les actuacions més destacades de l’any Green Leaf a Cornellà (2019)
  • Taula rodona formada per 3 experts que ens van introduir a les NBS des de diferents perspectives i perfils.
  • Explicació de dues iniciatives que s’estan duent a terme a la Comissió Europea: Green City Acord i Estratègia europea de biodiversitat 2030.
  • Presentació de les SBN implementades al projecte estratègic Cornellà Natura.
  • Explicació de una bona pràctica per part de 10 ciutats de la xarxa.

La combinació de parts més teòriques amb actuacions pràctiques va fer que la jornada fos molt inspiradora i estimulant. També, com sempre que hi ha una trobada amb els membres de la xarxa, es constata que les ciutats estan desenvolupant estratègies i projectes innovadors i transformadors en l’àmbit de la sostenibilitat.

En total van assistir 50 persones a la jornada. Entre els participants, hi havia membres de la Comissió Europea, del secretariat de la xarxa, experts en NBS i perfils tècnics de les ciutats Green Leaf i altres administracions. L’acte també es va poder seguir en streaming pel canal de Youtube de l’Ajuntament. Si teniu interès podeu visualitzar la sessió en aquest enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
09/06/2022 - 09:00
Barcelona South Campus Av. Pearson, 21, 08034, Barcelona, ES
Entrevista

Carles Castell és responsable de seguiment de programes i accions ambientals a Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona. Doctor en Ecologia i investigador del CREAF durant anys, s’ha especialitzat en la conservació dels espais naturals. A través del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia, coordina accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic en els municipis. En el marc de les estratègies d’adaptació, un dels eixos que aborda és el de les Solucions basades en la Natura (SbN), com una eina que permet recuperar espais degradats i fomentar el contacte de les persones amb el verd urbà; accions amb un gran impacte positiu sobre el territori i la qualitat de vida de les persones.

Butlletí