Tarragona engega un estudi d'eficiència energètica de diversos edificis municipals

18/05/2022 - 18:00

L’estudi té com a objectiu buscar amb quines actuacions es pot optimitzar el consum i la facturació d’electricitat, aigua i gas dels equipaments perquè siguin més sostenibles

L’Ajuntament ha adjudicat aquesta setmana l’estudi d’eficiència energètica a l’empresa Bureau Veritas Iberia SLU, que s’encarregarà d’examinar diversos edificis de titularitat municipal en un període de màxim de quatre mesos. L'estudi avaluarà energèticament la llar d’infants i escola del Miracle, la comissaria de la Guàrdia Urbana, el Palau Municipal i els magatzems 1 i 2 de la Tabacalera que acullen l’Arxiu Municipal, la Capsa de Música i les oficines de TGN Impulsa.

Amb l’estudi, valorat en 11.758,30 € (IVA inclòs), es coneixerà quines serien les actuacions més recomanables per tal d’optimitzar el consum i la facturació d’electricitat, aigua i gas. Aquestes actuacions poden contemplar la substitució de l’enllumenat interior per llums amb tecnologia LED, la implantació d’eines de suport com rellotges o detectors per adequar els consums al funcionament de l’edifici, la instal·lació d’eines de reducció del consum d’aigua com difusors, aixetes temporitzades o polsadors amb doble descàrrega i l’ajustament dels sistemes de climatització. A més, s’estudiarà la viabilitat d’implantar sistemes d’energia fotovoltaica i sistemes més eficients de climatització com les calderes de biomassa, biogàs o aerotèrmia.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Com ja ha anat fent en els darrers anys, l’Ajuntament de Tarragona avança amb la substitució d’antigues llums de vapor de mercuri per noves amb tecnologia LED més sostenibles

Article

L’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona posarà en marxa el proper mes de gener el Punt d’Assessorament Energètic de la ciutat. Aquest Punt té per objecte la prestació d’un servei especialitzat d’assessorament i suport en matèria de pobresa energètica i de garantia de dret als subministraments bàsics d’aigua, llum i gas.  

Notícia

El passat maig van començar a rodar els deu autobusos amb tecnologia híbrida que esdevenen el primer pas per a la renovació de la flota de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) cap a una mobilitat més sostenible i eficient.

Butlletí