TecnoCampus i Som Mobilitat faran arribar el vehicle elèctric a empreses i treballadors del parc

17/05/2018 - 07:58

Els treballadors de la Fundació TecnoCampus poden usar dos vehicles elèctrics per a desplaçaments de feina

El TecnoCampus de Mataró i la cooperativa nascuda a Mataró Som Mobilitat han arribat a un acord per fer arribar la mobilitat elèctrica a la comunitat d’empreses i treballadors del parc. L’acord s’ha plasmat en la ubicació de dos cotxes elèctrics model Renault Zoe a l’aparcament del TecnoCampus, on disposen de dos punts de recàrrega. Aquests dos vehicles s’afegeixen a la flota que la cooperativa té repartida per la ciutat de Mataró. 

L’acord contempla que els treballadors de la Fundació TecnoCampus usin aquests vehicles, en lloc dels vehicles particulars, per a desplaçaments de feina. Pel que fa a les 120 empreses del parc, els propers dies s’iniciarà una campanya perquè es facin socis del servei i facilitin als seus treballadors, a un preu molt competitiu, la mobilitat elèctrica.
Fer-se soci de Som Mobilitat té un pagament únic de 10 € i, a partir d’aquest moment, l’usuari pot usar una flota de vehicles formada per 5 cotxes i pagar per ús segons la modalitat de pagament que millor s’adapti a les necessitats de l’empresa. Els vehicles es reserven des del telèfon mòbil, mitjançant una app. Quan arriba el moment d’usar-lo, el cotxe s’obre des del mòbil, i el mateix procediment s’usa quan es torna el vehicle a lloc. En el cas del TecnoCampus, els dos cotxes elèctrics estaran ubicats en les dues places amb punt de recàrrega exclusiu per a Som Mobilitat situats a la primera planta de l’aparcament, a tocar de l’entrada per l’Avinguda d’Ernest Lluch.

Per al TecnoCampus, l’acord representa una aposta per la mobilitat no contaminant i una acció de suport a una nova empresa basada en el coneixement i la innovació com és Som Mobilitat, que a més té un model cooperatiu. El TecnoCampus té una de les primers càtedres d’economia social de tot l’Estat, i té en marxa un postgrau sobre gestió de cooperatives on s’estudien casos com el de Som Mobilitat, inspirades en els principis de l’economia del bé comú.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet referma la seva aposta per una mobilitat saludable i sostenible com a estratègia en la lluita contra la crisi climàtica. És el tercer punt de recàrrega de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que s'instal·la a la ciutat aquest 2024, i en aquest cas aprofita l'energia de la xarxa del metro per a alimentar-se.

Article

Els punts de recàrrega domèstica, la base per a la generalització de la mobilitat elèctrica a Catalunya. Dos informes elaborats per l’ICAEN constaten la necessitat d’impulsar els punts de recàrrega de baixa potència.​

Notícia

Mataró Bus ha presentat els tres nous autobusos híbrids, que rebaixen l’edat mitjana de la flota i suposen millores en la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat.

Butlletí