Torna el punt de trobada del món de l’Acústica

27/09/2020 - 16:58
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Després de posposar-ne les dates d’abril degut a l’actual crisi sanitària pel Covid19, i amb totes les mesures sanitàries corresponents, els dies 14 i 15 d’Octubre viurem una nova edició del Congrés bianual sobre el món de l’acústica al nostre país, l’Acusticat. Enguany la seu del Congrés serà la ciutat de Sant Cugat del Vallès i el format passa a ser virtual, en una emissió per streaming des de les instal·lacions de la Casa de Cultura santcugatenca.

Els coorganitzadors del Congrés són l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC i l’Associació Catalana de Consultors Acústics, i compten amb el recolzament d’empreses patrocinadores i la col·laboració d’entitats del sector i universitats, entre les quals la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.
 

Reptes i dilemes acústics actuals

La doble jornada continua mantenint la mateixa filosofia des que es va crear el 2016; ser un punt de trobada de referència, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental del nostre territori.

Amb ponents de renom i experts en l’àmbit de l’acústica, al Congrés s’hi abordaran REPTES (problemes o situacions en l’àmbit de la qualitat acústica on preval una interpretació tècnica d’un expert que ens acompanya) i DILEMES (casuístiques que requereixen d’una valoració ètica per part del tècnic/gestor implicat de la instal·lació, escenari, situació, etc. On la normativa no determina de forma objectiva com actuar) que seran exposats i debatuts en taules rodones així com també durant les activitats interactives en l’entorn sonor de Sant Cugat del Vallès.
 

Activitat “Soundwalks” – Any Internacional del So 2020-

untitled image

En el marc de l’any internacional del so, 2020, es vol destacar la importància del so i de les ciències i tecnologies relacionades per tal d’ajudar en la seva conscienciació. Durant el mes previ al Congrés, s’han realitzat un parell de Soundwalks per entorns urbans i naturals per captar-ne i evaluar-ne els entorns sonors.

- Soundwalk a cegues (amb cec, pigall i auditor) seguint l’escolta cega i la reflexió de Hildegard Westerkamp. Guies: Francesc Daumal i Pedro Montesinos.
- Soundwalk “Hush City App” on amb l’ajut d’una aplicació mòbil ideada per Antonella Radicchi (Tu Berlín) es caracteritzen àrees tranquil·les en l’entorn urbà de la ciutat vallesana que allotja el Congrés 2020. Durant l’emissió del Congrés se’n podran veure un parell de reportatges amb edició de CugatMèdia. Guia: Rosa Maria Alsina (LaSalle-URL).
 

Un cinefòrum virtual sobre l’ús del silenci al cinema amb el director de cinema Xavier Miralles, que farà un repàs de l’element silenciós al relat cinematogràfic. Una altra de les activitats on l’usuari podrà compartir coneixement i cultura acústica.

 

Premi ACUSTI.CAT a la trajectòria professional en el camp de l’Acústica

Durant el Congrés es lliurarà el 1er premi ACUSTI.CAT, que té per objecte el reconeixement d’una trajectòria professional clarament marcada en un o més àmbits de l’acústica.

 

Networking i Fira virtual

La interactivitat amb l’usuari és un dels punts forts del congrés i es vol que continuï essent rellevant, tot i el format online, on a través d’espais networking i xats interactius de la web, podrà fer la seva aportació personal i conèixer de primera mà els serveis i innovacions aportades pels patrocinadors acústics.

La inscripció és gratuïta i oberta a tots els públics, professional i no professional, i es pot fer a través de la web. Des d’allà, es podrà seguir el fil de tot el Congrés, amb dues sales virtuals a www.congresacusti.cat

Els ponents disposaran de dos espais, pròpiament habilitats com a set de televisió per a fer la seva exposició i parlaments, amb totes les mesures sanitàries pel Covid19 assegurades (distància de seguretat normativa, gel hidroalcohòlic, ús de mascareta i higienització de l’espai). Com a espai de cortesia i atenció als mitjans s’utilitzarà el Claustre del Monestir de Sant Cugat.

 
 
 

Fotos: Jordi Garcia @LocalPres / @ajsantcugat Casa de Cultura. C/de Castellví, 8


Categories: 

Relacionats

Acte
25/04/2022 - 00:00
Teatre auditori de Granollers
Article
Edició presencial del Congrés Acusticat amb fira expositiva i activitats d’escolta

Els dies 25 i 26 d’abril es tornarà a celebrar una nova edició de l’ACUSTICAT, el Congrés bianual sobre el món de l’acústica catalana. Granollers, capital del Vallès Oriental, acull una edició que torna a la presencialitat i ho fa des del Teatre Auditori de Granollers, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió acústica en 4 sales i una fira expositiva amb solucions i eines acústiques de nivell

Article

L’objectiu del projecte és disposar de més informació sobre la qualitat de l’aire a escala local i així facilitar la presa de decisions en termes de mobilitat, espai públic i salut. Aquests sensors, que estaran instal·lats a tots els districtes de la ciutat, dibuixaran un mapa dinàmic de qualitat ambiental per cada tram de carrer.

Butlletí