Un pla d'ocupació impulsat per la Diputació de Tarragona millora entorns naturals i urbans als municipis de la Conca de Barberà i l'Alt Camp

10/07/2018 - 08:01

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà (Concactiva) i, per altra banda, amb en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alt Camp, ha impulsat un ay més sengles Plans d'Ocupació en aquestes comarques, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els integrants del Pla d'Ocupació Comarcal de la Conca de Barberà, que està en marxa des de l'11 de juny, estan treballant en l'embelliment i la millora dels espais verds i jardins municipals i el condicionament d'espais públics arreu de la comarca. Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l'Espluga de Francolí, Forès, Llorac, Montblanc, Passanant i Belltall, les Piles, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comptat, Senan, Solivella, Vallclara, Vallfogona, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet són els municipis d'actuació.

Un grup de 5 persones (4 peons i un responsable), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos com a mínim. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, una trentena de persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la comarca de la Conca de Barberà.

El Pla d'Ocupació de la Conca de Barberà està emmarcat amb els Plans d'Ocupació Comarcals que la Diputació impulsa anualment en col·laboració amb els consells comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Amb els 10 plans previstos per al 2018 es milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació) i que proporcionaran feina a 50 persones.

Els integrants del Pla d'Ocupació Comarcal de l'Alt Camp, que està en marxa des del 6 de juny, estan treballant en la neteja i desbrossada de camins que recorren la comarca, entre els quals destaquen els senders de Gran Recorregut GR-7, GR-172 i GR-175. Aiguamúrcia, Alcover, Alió, Bràfim, Cabra del Camp, Figuerola del Camp, els Garidells, el Milà, Montferri, Mont-ral, Nulles, el Pla de Santa Maria, Picamoixons, el Pont d'Armentera, Puigpelat, Querol, la Riba, Rodonyà, el Rourell, Vallmoll, Valls, Vilabella i Vila-rodona són els municipis d'actuació.

Un grup de 5 persones (4 peons i un responsable), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos com a mínim. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, una trentena de persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la comarca de l'Alt Camp.

El Pla d'Ocupació de l'Alt Camp està emmarcat amb els Plans d'Ocupació Comarcals que la Diputació impulsa anualment en col·laboració amb els consells comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Amb els 10 plans previstos per al 2018 es milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació) i que proporcionaran feina a 50 persones.


 

Relacionats

Notícia

L’estudi avaluarà els efectes de l’afluència de públic al Parc Natural dels Ports (Tarragona), al Parc Natural del Montseny (Barcelona i Girona), a l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa (Girona) i a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (Lleida).

El projecte utilitzarà càmeres de fototrampeig i gravadores de so per analitzar l’impacte sobre mamífers i aus amb l’objectiu d’impulsar un model de turisme forestal que sigui compatible amb la conservació de la biodiversitat

Notícia

 

L’estudi científic «Activa’t amb la natura» de Dipsalut constata que el programa té efectes positius en el benestar emocional, el vincle social i la connexió amb la natura.

Notícia

S’ha fet el lliurament dels Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals, que atorga la Diputació de Barcelona i que enguany arriben a la vint-i-setena edició. Els premis volen reconèixer diferents facetes de la prevenció d’incendis forestals dutes a terme per les agrupacions de defensa forestal (ADF) de la província de Barcelona.

Butlletí